Nuo naujienų apie teroristinius išpuolius ir kelionių organizatorių bankrotų iki žinių apie planus jaukiančius streikus – tokie veiksniai dažniausiai keitė keliautojų planus bei nuotaiką.

Visgi, negalintys atsispirti norui pažinti platųjį pasaulį – kaip keliavo, taip ir keliauja.Tik gerokai dažniau pasitaria su patikimomis kelionių agentūromis, kurios ne tik atsakingai teikia rekomendacijas, bet ir gali operatyviai pagelbėti atsiradus nenumatytoms aplinkybėms.

Metų pradžios įvykiai, panašu, lems tai, kad dėmesys saugumui kelionėse nemažės ir šiemet. O štai kelionių geografija, tikėtina, plėsis.

Lietuvos keliautojams palankus veiksnys yra ne tik planuojami nauji skrydžiai iš Palangos bei Vilniaus oro uostų, bet ir gerėjančios galimybės keliauti per Stambulo ir Stokholmo oro uostus.

Tankėjantis skrydžių tvarkaraštis leis patogiau pasiekti atokesnius kraštus. Skaičiuojama, kad „Turkish Airlines“ iš Stambulo skraidina į daugiau kaip 200 miestų, o su „Star Alliance“ priklausančiomis skrydžių bendrovėmis galima pasiekti beveik 200 šalių.

Bendrovių konkurencija ir žemos naftos kainos leidžia tikėtis, kad kelionės į tolimus kraštus bus prieinamos dar gausesniam ratui žmonių.

Pradėjus veiklą trečiam kelionių užsakomaisiais skrydžiais organizatoriui Lietuvoje, konkurencijos vaisius turėtų skinti ir atostogų Turkijos kurortuose mėgėjai.

Svarbu, kad šios bendrovės veikla būtų vystoma atsakingai. O štai atostogos Ispanijoje, Graikijoje ir Bulgarijoje gali būti šiek tiek brangesnės, nes tuos kraštus vis dažniau renkasi poilsiautojai iš Rusijos, mažėjant jų srautui Egipte ir Turkijoje.

Kitos tendencijos, kurias stebėsime šiemet – augantys keliaujančių senjorų ir savarankiškai į svečius kraštus išsirengiančių moksleivių bei studentų skaičius, ir toliau populiarėjančios savaitgalio kelionės į Europos didmiesčius, ilgėjanti kelionių į tolimus kraštus trukmė, didėjantys keliaujančių kovą ir lapkritį srautai.

Unikalių, autentiškų patirčių kelionėse paieška, verslo ir poilsio derinimas, dalijimosi ekonomikos atveriamų galimybių išbandymas – tokie štrichai ženklins kelionių fanų ir verslo keliautojų išvykas.

O ar jau žinote, kaip šiemet keliausite jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)