Pirmos instancijos teismas jau patenkino tris grupinius „Snoro“ klientų ieškinius ir indėlių sertifikatus prilygino draudžiamiems indėliams. Be to, jis nustatė, kad banko darbuotojai žmones apgavo, įtikinėdami, kad tai yra paprasti draudžiami indėliai, paskelbė „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Reporteris“.

„Snoro“ bankroto administratorius N. Cooperis žmonėms palankią nutartį apskundė ir nurodė, jog žmonės turėjo atidžiai perskaityti sutartis.

„Specialistai nusprendė, kad žemesniosios instancijos teismo sprendimas buvo netinkamas ir turint galvoje šių ieškinių skaičių gali būti pavojingas kaip precedentas. Bankroto administratoriaus pareiga užtikrinti, kad teismas gautų visą reikiamą informaciją“, - dėstė N. Cooperis.

„Snoro“ indėlininkų asociacija teigia, kad dauguma ieškovų – pensininkai. Skaičiuojama, kad bendra ieškinių suma galėtų siekti 200 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)