ALondono Vestminsterio magistrato teismo atstovė BNS sakė, jog nagrinėti bylą numatoma baigti lapkričio 20 dieną.

"Terminas pratęstas, galutinė data dabar yra lapkričio 20 diena, todėl ilgiau vyks bylos nagrinėjimas", - BNS sakė teismo atstovė. Ji spėjo, jog sprendimo paskelbimui bus nustatyta atskira data.

Anksčiau planuota, jog sprendimą teismas skelbs liepą, tačiau nespėta tam pasirengti. Lietuvos prokurorai V. Antonovui ir R. Baranauskui yra pareiškę įtarimus pasisavinus daugiau nei 1,5 mlrd. litų „Snoro“ turto.

Baigus bylos nagrinėjimą, teismas turėtų skelbti sprendimą. Vestminsterio magistrato teismas posėdį, kuris, kaip skelbta, truks 12 dienų, pradėjo rugsėjo 26 dieną.

Lietuvos Generalinė prokuratūra buvusiems banko akcininkams V.Antonovui ir R.Baranauskui yra pareiškusi įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų "Snoro" turto. Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl jų suėmimo.

Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

Kitas Londono teismas šiemet vasarį atmetė V.Antonovo prašymus atidėti civilinio ieškinio nagrinėjimą, kol bus priimtas sprendimas dėl jo ekstradicijos bei dėl arešto orderio panaikinimo.

„Snoro" bankroto administratorius Neilas Cooperis naujausioje ataskaitoje nurodė, kad turi informaciją apie visą V. Antonovo turtą ir mato geras galimybes jį išieškoti. Pasak ataskaitos, pagal arešto orderio sąlygas, V. Antonovas yra atskleidęs informaciją apie savo turtą, tačiau, anot N. Cooperio, jis negali pateikti jokių žinių apie šį turtą.

Buvęs „Snoro" valdybos pirmininkas V. Antonovas ir vienas jo akcininkų R. Baranauskas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje, kur laukia teismo sprendimo jų ekstradicijos byloje.

2011 metų lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui " Snoras" bankroto byla iškelta tų pačių metų gruodžio 7-ąją.

Dėl jų suėmimo yra išduotas Europos arešto orderis. Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų šioje byloje nuosavybės teises į daugiau nei 800 mln. litų vertės turtą.

Jungtinės Karalystės teismas buvusių žlugusio banko "Snoras" akcininkų Raimondo Baranausko ir Vladimiro Antonovo išdavimo Lietuvai bylą turėtų baigti nagrinėti spalio pabaigoje.