39-erių į pensiją išėjęs baleto šokėjas Jurijus Smoriginas, paklaustas, ką galvoja apie pensijų kaupimą privačiuose fonduose, atsakė, kad „čia gaunasi buratinų šalis“. Anot jo, kaupti pagal antrąją pakopą jaunam žmogui sunku, kadangi jis nėra garantuotas dėl savo ateities.

„Šneka apie pensijų kaupimą. Iš ko jaunas žmogus gali kaupti pensiją, jei jis negarantuotas, kad turės darbą? Labai nedidelė saujelė žmonių gali kaupti pensiją. Didesnė dalis jaunų žmonių rytojaus diena visiškai nepasitiki, žino, kad yra visiški beteisiai ir negali savimi pasirūpinti. Žmogus Lietuvos valstybėje neturi jokios ateities. Apklausos labai niekingos ir falšyvos. Aš nežinau, kam pravartu šaipytis iš žmonių“, - esama padėtimi piktinosi J. Smoriginas.

Kai kam atrodo, kad bankų privačiais fondais pasitikėti negalima. Tuo tarpu J. Smoriginas tikino, kad galima pasitikėti tik tais bankais, kuriuose pinigus laiko valstybinės institucijos: „Dabar aš esu bankų specialistas. Aš manau, kad visada reikia pasidomėti, kuriame banke yra valstybinės įstaigos. Tada jau tas bankas yra patikimas. Jeigu banke nėra didelių apsaugų, niekad nereikia džiaugtis didelėmis palūkanomis.“
J. Smoriginas
Jeigu banke nėra didelių apsaugų, niekad nereikia džiaugtis didelėmis palūkanomis.

Žinomas choreografas, remdamasis asmenine patirtimi, tikino, kad dabartiniams pensininkams pragyventi neįmanoma. J. Smorigino nuomone, jo pensijos buto išlaikymui neužtektų. O valdžios atstovų raginimus keltis į kuklesnį būstą jis vadina grįžimu į sovietmetį.

„Aš dabar gaunu tarybinę pensiją. Bet jinai yra garantuota. Aš net negalėčiau užsimokėti už butą. Aišku, man galėtų pasakyti: o jūs parduokite butą. Bet čia gaunasi valstybės prievartavimas. Jinai aiškina, kaip aš turiu gyventi. Ir vėl sugrįžtu į jaunystės metus, kai valstybė man diktuoja, kaip aš turėčiau gyventi. Kaip galima gyventi iš 500 Lt? Čia niekas negali pragyventi“, - skundėsi J. Smoriginas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)