N. Bunkė: išgyvenčiau ir už 800 Lt

Atlikėja Natalija Bunkė DELFI teigė pensiją kaupianti „Sodroje“. Be to, oriai senatvei ji stengiasi taupyti pati, kiekvieną mėnesį šiek tiek atsidėdama.

Ji teigė privačiais fondais nepasitikinti, nes baiminasi jų bankroto. Kita vertus, santaupos, anot jos, bėgant metams taip pat nuvertėja. „Aišku, visada gali nuvertėti pinigai. Nuo tokių dalykų mes neapsaugoti. Tačiau fondas gali bankrutuoti ir visi pinigėliai...“ - taupymo būdus lygino pašnekovė.

Ar už dabar mokamą vidutinę pensiją, kuri siekia kiek daugiau nei 800 Lt, žinomai moteriai išėjus į užtarnautą poilsį pavyktų pragyventi? N. Bunkės teigimu, tai būtų rimtas iššūkis, bet labai pasistengus pavyktų. „Turbūt reikėtų – ir pragyvenčiau. Bet, aišku, kad su mano dabartiniais poreikiais ir dabartinėmis išlaidom, tai yra labai sunkiai įsivaizduojamas dalykas. Tačiau, manau, kad jei reikėtų, susispausčiau ir pragyvenčiau“, - tikino žinoma dainininkė.

Pasidomėjus, kokia pensija ją tenkintų, N. Bunkė nukirto, kad „kai ateis pensija, tada ir galvosiu“.

Mia: man labai gaila pensininkų

Dainininkė Mia atskleidė taip pat kaupianti pagal pirmąją pensijų kaupimo pakopą. Tačiau dar prieš Naujuosius metus ji ėmusi galvoti apie privačius fondus.

Mia
Vis dėlto jai ramybės neduoda euro įvedimas. Moteris teigė nežinanti, kaip tai paveiks kaupimą: „Yra tokių minčių iš tikrųjų. Kaupiamasis fondas mane labai sudomino. Tik tiesiog vėlgi labai rizikinga pradėti kažką kaupti, nes girdėjau, kad euras bus įvestas. Vėlgi keisis valiuta. Ir kokio lygio bus tas litas? Kaip ten išsivers viskas į tą eurą? Niekas nežino, kas ten vyks. Ir truputėli yra baisu kaupti. Bet minčių tikrai yra.“

V. Pilibaitytė tikino niekad negalvojusi, kokia turėtų būti pensija, kad senatvėje ji galėtų gyventi oriai. Tačiau netrukus pridūrė, kad už 800 Lt šiuo metu pragyventi tikrai negalėtų.

Žinoma dainininkė teigė, kad jei labai gaila senų žmonių, nes už dabar mokamus pinigus jiems pragyventi labai sunku. „Man labai gaila pensininkų, nes visą gyvenimą žmonės dirbo ir uždirbo tiktai tiek. Mokesčiai valstybei yra pakankamai nemaži. Pragyventi kartais jiems yra tikrai sunku. Yra pensininkų, kurie skaičiuoja kiekvieną centą bandelei, pienui. Labiausiai galvą turėtų skaudėti valstybės atstovams, kurie nustato, kokio dydžio pensijos turėtų būti“, - kalbėjo atlikėja.

DELFI jau rašė, kad 39-erių į pensiją išėjęs baleto šokėjas Jurijus Smoriginas, paklaustas, ką galvoja apie pensijų kaupimą privačiuose fonduose, atsakė, kad „čia gaunasi buratinų šalis“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (425)