„Aš tikrai negaliu komentuoti, mes esame privati bendrovė, ne valstybinė. Mes nebankrutavome, mes veikiame ir tikrai nenorime turėti teismų, dėl to, ko mes negalime daryti, - sakė „Ūkio banko lizingo” vadovas Mindaugas Valančius. - Įstatymai draudžia komentuoti bet kokią informaciją: dirbo - nedirbo, atleistas – neatleistas. To daryti negalima, o kas taip daro – rizikuoja, jeigu informaciją pateikia.“

DELFI žiniomis, iš Ūkio banko buvo atleista O. Gončaruk, tačiau ne V. Romanovas, nors turėjo būti atleisti abu asmenys.

Dar vasarį TV3 „Žinios“ skelbė, kad V. Romanovas ir jo sesuo O.Gončaruk dirbo „Ūkio banko lizinge” patarėjais ir per mėnesį gaudavo po 45 tūkst. litų. Be to, abu komandiruotėms per praėjusius metus išleido apie milijoną litų, tačiau kodėl buvo atleista O. Gončaruk, o ne V. Romanovas – niekas nežino ir nekomentuoja.

„Pagal Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą, bet kokia informacija, susijusi su fiziniu asmeniu, gali būti pateikiama tik tiesiogiai asmeniui, kurio asmens duomenys yra tvarkomi, arba trečiajam asmeniui, jei yra asmens duomenų subjekto sutikimas ar oficialus įgaliojimas, taip pat teismui, - dėstoma raštiškame Ūkio banko atsakyme, ar V.Romanovas buvo atleistas. - Pagal „Ūkio banko lizingo” darbo tvarkos taisykles, jūsų prašoma informacija yra įmonės komercinė paslaptis. Remiantis išvardintais argumentais, jūsų prašomos informacijos, deja, pateikti negalime.“

Informaciją vadina nesvarbia

Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda trečiadienį DELFI sakė, jog nekomentuos daugiau nei yra sakęs antradienį. Antradienį naujienų agentūrai BNS jis sakė, kad V.Romanovo tarp įmonės darbuotojų nėra.

„Daugiau nekomentuosiu negu vakar sakiau, tai ką sakiau, galite naudoti. Nemanau, kad tai yra svarbu“, - sakė A. Žiugžda.

Paklaustas, kodėl jis nekomentuoja, kiek banke dirbo V. Romanovas, A.Žiugžda dėstė, jog tokios informacijos nekomentuotų ir apie kitus darbuotojus.

„Mes nesame valstybinė institucija. Tai yra privatūs reikalai, mes esame privati institucija, tokios informacijos neatskleidžiame: kiek kas uždirba ir kas kiek dirba, - sakė A.Žiugžda. - Jis gali komentuoti savo privačius reikalus.“

„Negalėtume komentuoti privačios įmonės ir privačių asmenų darbo santykių, ypač tų, kurie nėra tiesioginis Lietuvos banko priežiūros objektas, tačiau įprastai su darbo santykiais susijusius klausimus sprendžia konkrečios įmonės administracija“, - sakė Lietuvos banko Komunikacijos departamento direktorius Giedrius Simonavičius.

V.Romanovas nedetalizuoja, kur dirba

„Klausykite, o kur aš turiu dirbti?“, - paklaustas, ar dar dirba Ūkio banko lizinge sakė V. Romanovas.

Patikslinus, jog anksčiau buvo skelbiama, kad jis dirbo „Ūkio banko lizinge” patarėju V. Romanovas teigė: „Klausykite, aš įkūriau lizingą ir ką, jūsų klausti turiu, kur aš dirbu?“

V.Romanovas pokalbį baigė žodžiais „eikite jūs ... šikt“ ir padėjo ragelį neatsisveikinęs.

Vasarį Ūkio bankui buvo paskelbtas moratoriumas, banką nuspręsta padalinti į gerąjį ir blogąjį banką. Gerojo banko turtą, kartu su įmone „Ūkio banko lizingas”, perėmė Šiaulių bankas, o valstybei teks skolintis iki 800 mln. Lt, nes tiek “Indėlių ir investicijų draudimo fondas“ turės primokėti Šiaulių bankui – gerojo turto Ūkio banke nepakanka.

Skelbta, kad blogajame banke didžioji dalis likusio turto – rizikingos paskolos ir turtas, siejamas su V.Romanovu.

Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime nurodoma, kad valstybės „Indėlių ir investicijų draudimo fondui“ perskolintų lėšų metinė palūkanų norma – 2,801 proc., ją bus privalu grąžinti iki 2019 m. vasario 1 d.

DELFI primena, kad V. Romanovas valdė 64,92 proc. banko Ūkio bankas akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)