Jis teigė, situacija tik pablogėjo jam susisiekus su Šiaulių banku, kuriame įmonės vadovui ir vieninteliam akcininkui paaiškino, jog Šiaulių bankas įmonės lėšų neperėmė iš Ūkio banko, o tai reiškia, kad bendrovės lėšos liko blogajame banke. Su Ūkio banku jam nepavyko susisiekti.

„Kilo klausimas kodėl, nes lėšos turėjo būti draustos. Iš Ūkio banko anksčiau buvau gavęs paaiškinimą, kad mūsų lėšos yra nurašytos paskolos dengimui“, - sakė įmonės vadovas Saulius (pavardė ir įmonė DELFI žinoma), patikinęs, jog įmonė jokių skolų Ūkio bankui neturi.

Tačiau įmonės vadovas nenuleido rankų ir tuomet kreipėsi į Lietuvos banką, kur paaiškino savo situaciją. Netrukus jis sulaukė laikinojo Ūkio banko administratoriaus Adomo Audicko komandos skambučio ir jam buvo paaiškinta, jog šiuo metu į Šiaulių banką perkelti tų įmonių pinigai, kurie neturėjo jokių skolinimosi susitarimų su Ūkio banku, kiti atvejai – nagrinėjami.

„Mes turėjome galimybę naudotis kredito limitu, tačiau jis nebuvo panaudotas. Gavosi taip, kad mūsų įmonės lėšų perkėlimo mechanizmas buvo sudėtingesnis, dėl to mes patekome į antrą planą: pirmiausiai buvo perkeltos tų įmonių lėšos, kurias perkelti buvo paprasčiausia, - jam pateiktą paaiškinimą perpasakojo Kauno verslininkas. - Turbūt labai mažai įmonių turi galimybių skolintis, bet nesiskolina.“

Jis svarsto, kad greičiausiai įvyko techninis nesklandumas, bet jis buvo išspręstas greitai.

Pagal Lietuvoje galiojančius teisės aktus, šalies bankuose laikomi indėliai ir lėšos sąskaitose iki 100 tūkst. EUR yra draudžiamos.

Apie netikslumus žino

Ūkio banko laikinasis administratorius A. Audickas sako žinantis, apie galimus netikslumus Ūkio banko internetinėje bankininkystėje.

„Kaip jau buvo viešai informuota, šiandien Šiaulių bankas pradėjo aptarnauti buvusius Ūkio banko klientus. Dėl šios priežasties nuo ryto istoriškai buvusiame Ūkio banko „Eta banke“, t.y. elektroninėje bankininkystėje, klientai gali matyti jų į Šiaulių banką perkeltų lėšų ir įsipareigojimų dalis. Klientų lėšos ir įsipareigojimai, likę Ūkio banke, internetinėje bankininkystėje bus išviešinti iškart, kai tik bus galutinai užbaigtas banko apskaitos tikslinimas, įvykdžius Ūkio banko išskaidymą. Bet kuriuo atveju klientų lėšos ir įsipareigojimai į Šiaulių banką pereis taip, kaip iki šiol buvo viešai pristatoma“, - dėstė A. Audickas.

Pasak jo, siekiant operatyviai pradėti Ūkio banko klientų aptarnavimą Šiaulių banke, Ūkio banko skaidymas buvo ir yra vykdomas dviem etapais.

„Pirmuoju etapu buvo išskaidyta apie 99,5 proc. visų klientinių lėšų ir įsipareigojimų, kas nekėlė jokių diskusinių klausimų. Šiuo metu yra vykdomas antrasis skaidymo etapas, kurio metu bus užbaigtas likusių, apie 0,5 proc., klientų lėšų ir įsipareigojimų priskyrimas Ūkio bankui arba Šiaulių bankui. Norime visų paprašyti supratingai reaguoti į vykdomus darbus. Pačiu artimiausiu metu skaidymo procesas bus visiškai užbaigtas ir visi Ūkio banko klientai galės pamatyti tikslius savo lėšų ir įsipareigojimų išrašus“, - paaiškino A. Audickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)