Tai BNS patvirtino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atstovas Tomas Čaplinskas.

Antradienį posėdžiavusi komisija nutarė, kad A. Audickas nėra asmuo, kuriam gali būti taikomas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas.

„Jis nėra asmuo, kuris patenka į Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reguliuojamų teisinių santykių lauką“, - BNS sakė T. Čaplinskas.

Anksčiau žiniasklaidoje svarstyta, kad A.Audickas galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes tvarkyti Ūkio banko reikalus pasamdė advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, su kuria pats neseniai dirbo.

Lietuvos banko atstovai tvirtino, jog su Šiaulių banku derėjęsis A. Audickas negalėjo supainioti viešųjų ir privačių interesų, nes tiek jis, tiek jo nusamdyta advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“ yra privatūs asmenys, administruojantys privatų ūkio subjektą.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, jog dėl galimo A. Audicko viešųjų ir privačių interesų supainiojimo sprendžiant Ūkio banko problemas, turi spręsti teisininkai, o jei reikia - ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (480)