Advokatų kontora dirbo su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku, kuris yra pagrindinis derybose dėl Ūkio banko dalyvaujančio Šiaulių banko akcininkas.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas teigia tame neįžvelgiantis interesų konflikto.

„Mums ši informacija tikrai nebuvo žinoma, bet kaip aš sakau, jie interesų konfliktus turėtų patys administruoti, patys valdyti, mes su jais pasirašėme konfidencialumo sutartis, kuriose jie įsipareigojo laikyti suteiktą informaciją paslaptyje“, – trečiadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo V.Vasiliauskas.

ERPB yra didžiausias Šiaulių banko, su kuriuo pradėtos derybos dėl Ūkio banko dalies turto ir įsipareigojimų perėmimo, akcininkų. Laidos vedėjas pateikė įrodymų, kad 2009-2011 metais I. Norkaus kontora dalyvavo šimtamilijoniniuose kontraktuose su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku, kuris yra vienas Šiaulių banko savininkų. Ši informacija anksčiau buvo viešai prieinama kontoros interneto svetainėje, tačiau neseniai ji buvo išimta.

„Tai nėra interesų konfliktas. Ir tai normalu. Kodėl informacija apie tai dingo iš advokatų kontoros interneto puslapio, klausimas ne man. Su šia kontora mes jau nebedirbame. Santykius su jais baigėme moratoriumo dėl Ūkio banko dieną“, - sakė V. Vasiliauskas.

Tačiau jis pripažino, kad A.Audickas Ūkio banko laikinuoju administratoriumi buvo nusamdytas atsižvelgiant ir į „Raidla, Lejins & Norcous“ vadovo Irmanto Norkaus siūlymą.

Vitas Vasiliauskas
„Iš principo taip, nes būtent Adomas Audickas buvo samdomas šitos kontoros („Raidla, Lejins & Norcous“ – BNS) kaip laisvas žmogus, būtent finansinėms paslaugom teikti. Tai tiesiog šiuo atveju mes ir kalbam apie darbų tam tikrų tęstinumą“, – laidoje sakė V.Vasiliauskas.

Jis nesiėmė prognozuoti, koks būtų Lietuvos banko sprendimas, jei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažintų, kad A.Audickas pažeidė viešuosius ir privačius interesus, kai sprendžiant Ūkio banko problemas pasamdė advokatų kontorą Raidla, Lejins & Norcous“.

„Nenorėčiau spekuliuoti, nes aš tikrai sunkiai įsivaizduoju. Mano įsitikinimu, sutartis tarp teisininkų ir A.Audicko yra privatinės teisės dalykas <..> Kol kas aš tikrai apie tai negalvojau“, – laidoje teigė V.Vasiliauskas.

VTEK antradienį nutarė aiškintis, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl galimo A.Audicko viešųjų ir privačių interesų pažeidimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (448)