„Iš keturių galimų buvo išrinktas vienas, didžiausią kainą pasiūlęs, investuotojas. Detalių, susijusių su investuotoju ar pardavimo kaina, atskleisti negalime kol nėra Lietuvos banko patvirtinimo ir nepasirašyta sutartis su investuotoju“, – teigia „Snoro“ kreditorių komiteto pirmininkė Aurelija Mažintienė.

Daugiau sprendimų „Snoro“ kreditorių komiteto posėdyje priimta nebuvo. Kitas komiteto posėdis turėtų įvykti per artimiausias dvi savaites, skelbia „Snoro“ kreditorių komitetas.

Primename, kad Vilniaus apygardos teismas trečiadienį pripažino, jog „Snoro“ bankas yra bankrutavęs ir turi būti likviduojamas. Teismo nutartis gali būti skundžiama Apeliaciniam teismui.

"Oficialaus kreipimosi dėl „Finastos“ akcijų įsigijimo vertinimo Lietuvos bankas dar nėra gavęs. Potencialus pirkėjas Lietuvos bankui turės pateikti pranešimą apie siūlomą įsigijimą, bei dokumentus ir kitus duomenis, kurie yra būtini siekiant įvertinti įsigijimą ir galimą pirkėją. Tokį vertinimą Lietuvos bankas atlieka siekdamas užtikrinti patikimą įsigyjamo banko valdymą ir atsižvelgdamas į galimą įsigyjančio asmens poveikį bankui", - dėsto Lietuvos bankas.

Gavęs prašymą, Lietuvos bankas sandorį ir pirkėją vertins pagal šiuos kriterijus: įsigyjančio asmens nepriekaištingą reputaciją, asmens, kuris vadovaus bankui po siūlomo įsigijimo, nepriekaištingą reputaciją ir patirtį, įsigyjančio asmens finansinį patikimumą, ar bankas įgyvendinus siūlomą įsigijimą galės nuolat laikytis teisės aktų nustatytų riziką ribojančių reikalavimų.

"Taip pat bus tikrinama, ar siekiant įgyvendinti siūlomą įsigijimą nėra bandoma vykdyti pinigų plovimo ar teroristų finansavimo veiklos, ar siūlomas įsigijimas nepadidins tokių veiksmų pavojaus. Įsigyjančio asmens ir siūlomo įsigijimo vertinimą Lietuvos bankas atlieka ne vėliau kaip per 60 darbo dienų nuo rašytinio patvirtinimo, kad gautas pranešimas apie siūlomą įsigijimą ir pateikti visi dokumentai ir duomenys, būtini įsigyjančio asmens ir siūlomo įsigijimo vertinimui atlikti", - rašo banko Ryšių su visuomene skyriaus viršininkas Giedrius Simonavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)