„Nuo rugpjūčio 1 dienos iki metų pabaigos bankroto administratoriaus komandai buvo patvirtintas mėnesio biudžetas, kurį sudaro ne daugiau kaip 5 mln. litų. Toks atlyginimas patvirtintas atsižvelgiant į tai, kad per mėnesį vidutiniškai bankas gauna pajamų iki 10 mln. litų. Bankroto administratoriui nuo rugpjūčio buvo nustatytas atlyginimas 100 tūkst. litų. Buvo atsižvelgiama į planuojamų darbų apimtis ir N. Cooperio ilgametę ir tarptautinę patirtį sudėtingose bankroto bylose“, - sakė VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ vadovė ir „Snoro“ kreditorių komiteto pirmininkė Aurelija Mažintienė.

Kreditorių komitetas nusprendė, kad tokia suma yra adekvati. N. Cooperio komanda turi išsireikalauti suteiktas paskolas iš nemokių klientų, už kreditorius tenkinančias sumas parduoti „Snoro“ turtą. Tačiau neslepia, kad kol kas jokie turto pardavimo sandėriai nėra pasirašyti.

„Snoro“ kreditorių asociacija piktinasi kreditorių komiteto skirtu atlygiu N. Cooperiui. Esą administruoti paskolas nėra didelis vargas ir tam nereikia didelių finansų.

Nuo praėjusių metų pabaigos, kai buvo paskelbtas „Snoro“ bankrotas, bankas gavo apie milijardą litų pajamų. Jau dabar N. Cooperio komandai sumokėti 68 mln. litų. Dar 16 mln. litų sumokėta laikinojo bankroto administratoriaus Simono Freakley komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)