"Išgirdome iš abiejų, ypatingai iš M.Leikos, kuris suteikė iki šiol neturėtos informacijos, pakankamai daug naujos informacijos ir informacijos, kuri sukelia pakankamai daug minčių. Po šios dienos mūsų pasikalbėjimo rašysime ne vieną, o keletą paklausimų Lietuvos bankui ir prašysime patikslinti kai kurias pozicijas," - po dviejų LB darbuotojų apklausos žurnalistams sakė komisijos vadovas "tvarkietis" Valentinas Mazuronis.

M.Leika po apklausos komisijoje žurnalistams teigė, kad pernai nacionalizuotas ir bankrutuojantis "Snoro" bankas jau 2009 metais buvo iš esmės nemokus ir ta informacija buvusi pateikta kai kuriems tuometiniams LB valdybos nariams. Pasak jo, bloga finansinė padėtis "Snore" susidarė dėl ilgamečio piktnaudžiavimo ir rizikingos veiklos.

A.Jočienė, kuri anksčiau buvo LB Kredito įstaigų priežiūros departamento Bankų inspektavimo skyriaus viršininkė, po apklausos žurnalistų išvengė, nes komisijos darbuotojų buvo išvesta iš Seimo slapčia.

V.Mazuronis teigė, kad komisija dar nėra nusprendusi, ar pakartotinai apklausai bus kviečiams buvęs ilgametis LB vadovas Reinoldijus Šarkinas.

Komisija, kuri analizuoja "Snoro" bankroto aplinkybes, išvadas Seimui turi pateikti iki birželio 1-osios. Komisija turės atsakyti į 14 klausimų, susijusių su "Snoro" žlugimo aplinkybėmis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją