„Aš viską pasakiau komisijai, ką žinojau, atleiskite, bet sutarėme, kad nekomentuosime šitų dalykų“, - sakė Valstybės saugumo departamento vadovo pavaduotojas Romualdas Vaišnoras.

Paklaustas, kokie klausimai jam buvo užduoti, R. Vaišnoras atsakė: „tuos, kurie yra numatyti nutarime dėl komisijos sudarymo“.

13.15 val. atvyko „Lietuvos ryto” vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas. Panašiu metu atvyko ir buvęs „Snoro“ akcininko Raimondo Baranausko pavaduotojas ir banko valdybos narys Modestas Keliauskas.

„Atsakiau į visus komisijos klausimus, – sakė M. Keliauskas. - Na, turbūt, kadangi mes visi siekiame, kad kuo objektyviau būtų atliktas tyrimas, (reikėtų – aut. past.) kad komisijos nariai patys pakomentuotų.“

V. Mazuronis sako, kad G. Vainauskas "iš esmės pakartojo" tai, ką yra sakęs Antikorupcijos komisijai ir neatskleidė šaltinio, kas nutekino informaciją dėl "Snoro" patikrinimų.

Pasak V. Mazuronio, G. Vainauskas buvo kviečiamas dėl Antikorupcijos komisijoje pasakytos informacijos ir jis ją patvirtino pasirašydamas, kad jei jis atsakinėtų melagingai, jam grėstų baudžiamoji atsakomybė.

„Iš tikrųjų, jis pateikė informaciją, kuri labai svarbi, aš manau, tam laiko tarpui po „Snoro“ bankroto paskelbimo, - sako parlamentaras. - Aš negaliu nei tos pačios informacijos skleisti, nors tai, jo žodžiais tariant, nėra slapta informacija ir jis tarsi nematytų čia jokių didelių paslapčių, bet kol nebaigtas mūsų tyrimas mūsų komisijoje, aš tikrai negaliu komentuoti tyrimo eigos.“

Pasak V. Mazuronio, su G. Vainausku buvo kalbama ir apie tai, kas dar galėtų patvirtinti jo informaciją, pateiktą Antikorupcijos komisijai.

Generalinė prokuratūra neigė Seimo Antikorupcijos komisijos narės Aurelijos Stancikienės pareiškimus, neva prokurorai prašė „atsiskaitinėti su Generaline prokuratūra“ prieš tvirtinant šios komisijos išvadas. Pati parlamentarė tvirtina, esą informacijos apie „Snoro“ tyrimą nuotekį iš prokuratūros paliudijo šio banko valdyto dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiasis redaktorius ir akcininkas .

Komisija nagrinėja 14 klausimų, nagrinėjančių bankų kontrolės, „Snoro“ bankroto ir galimų piktnaudžiavimų klausimus.

Komisijoje anksčiau buvo apklaustas Lietuvos banko valdybos narys Audrius Misevičius ir buvę Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovai, buvęs Lietuvos banko vadovas Reinoldijus Šarkinas ir dabartinis Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas, taip pat buvusį Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktorių Kazimierą Ramoną ir kitus atsakingus finansų institucijų priežiūros srities specialistus.

Kovo 14 d. į „Snoro“ komisijai patvirtino, kad atvyks „Snoro“ laikinasis administratorius Simonas Freakley, o kovo 21 d. bus kviečiamas banko "Snoras" bankroto administratorius Neilas Cooperis.

Laikinajai komisijai vadovauja Valentinas Mazuronis, atstovaujantis partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją