„Iš karto pasakau, apie gimines – nešneku”, - išėjęs iš Seimo laikinosios komisijos sakė K. Ramonas.

K. Ramonas, paklaustas, ar žinojo, kad „Snoras“ nedisponavo dalimi turėtų vertybinių popierių, sakė „jeigu aš būčiau žinojęs, būtų imtasi atitinkamų priemonių“.

„Audito audituotos ataskaitos buvo be išlygų, reiškia – viskas tvarkoje“, - sakė jis.

Paklaustas, per kiek laiko, galėjo atsirasti milijardinė skola „Snoro“ banke, sakė „aš nežinojau apie jokią skylę“.

„Ponas Vasiliauskas turbūt žino daugiau, kadangi jis yra Lietuvos banko vadovas. Jisai galbūt turėjo kitą informaciją, kurią disponavo. Aš tokia informacija nedisponavau. Aš disponavau ta informacija, kuri buvo gauta iš banko. Bankas („Snoras“ - aut. past.) teigė, kad jisai tuos popierius, iki paskutinio momento, kad jisai juos turi“, - teigė jis.

K. Ramonas teigia, jog nebuvo apklaustas teisėsaugos pareigūnų dėl galimų ryšių su „Snoru“: „Su jokia teisėsaugos institucija jokių reikalų neturėjau“ ir nurodė, kad kreipėsi į teismą dėl neteisėto atleidimo iš darbo, o vėliau svarstys, ar kreipsis į teismą dėl šmeižto.

Į "Snoro" komisijos apklausą atvyko ir šiemet panaikintos Vertybinių popierių komisijos buvęs pirmininkas Vilius Šapoka. Dabar jis eina Lietuvos banko Priežiūros tarnybos Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius pareigas.

V. Šapoka po komisijos posėdžio atsisakė kalbėti su žurnalistais: "Atleiskite, neturiu įgaliojimų komentuoti ta tema".

„Po pokalbių su visais trimis, tiek su ponu Ramonu, tiek su Irmantu Žadeika ir Mantu Mendelevičiumi, mes tikrai gavome informacijos, kurios iki šiol niekaip negalėdavome gauti arba neturėjome taip aiškiai ir tiksliai pasakytos. Tikrai negaliu komentuoti, kokio pobūdžio ta informacija, bet susijusi ir su bankų priežiūra anksčiau ir ypatingai paskutiniu laikotarpiu“, - sakė laikinajai komisijai vadovaujantis Valentinas Mazuronis, atstovaujantis partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijai.

Pasak jo, ne visada sutapo komisijos apklausiamųjų informacija ir vertinimas.

„Manau, kad (nuomonės – aut. past.) išsiskyrė dėl rimtų dalykų, dėl esminių faktų vertinimo ir interpretacijos, - pasakoja V. Mazuronis. - Jeigu kalbame apie mūsų pašnekesį su (Lietuvos banko – aut. past.) valdybos pirmininku Vasiliausku, kaip jis matė situaciją Lietuvos banke, ir Ramonu, tai tie požiūriai ir matymai yra skirtingi.“

Be to, anot. V. Mazuronio, K. Ramono komentarai ir paaiškinimai skyrėsi ir nuo I. Žadeikos ir M. Mendelevičiaus pozicijų, tačiau R. Šarkino ir K. Ramono požiūriai „į kontrolę ir panašiai“ pasirodė panašesni.

Komisija nagrinėja 14 klausimų, nagrinėjančių bankų kontrolės, „Snoro“ bankroto ir galimų piktnaudžiavimų klausimus.

Kvies ir G.Vainauską

Kovo 8 d. kviečiamas buvęs „Snoro“ akcininko Raimondo Baranausko pavaduotojas ir banko valdybos narys Modestas Keliauskas, Valstybės saugumo departamento vadovo pavaduotojas Romualdas Vaišnoras ir „Lietuvos ryto” vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas, kuris kabėjo Antikorupcijos komisijoje.

„Iš tikrųjų, mes norėtume pabendrauti, išgirsti informaciją, juolab, kaip žinote, mūsų komisijoje pasirašomi dokumentai apie baudžiamąją atsakomybę už neteisingų faktų paviešinimą“, - apie planuojamą G. Vainausko liudijimą kalbėjo V. Mazuronis.

Kovo 14 d. į „Snoro“ komisijai patvirtino, kad atvyks „Snoro“ laikinasis administratorius Simonas Freakley, o kovo 21 d. bus kviečiamas banko "Snoras" bankroto administratorius Neilas Cooperis.

Laikinajai komisijai vadovauja Valentinas Mazuronis, atstovaujantis partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijai.

Vasario 14 d. Seimo laikinoji komisija apkausė buvusį Lietuvos banko vadovą Reinoldijų Šarkiną ir dabartinį Lietuvos banko vadovą Vitą Vasiliauską.

DELFI primena, kad K. Ramonas atleistas pernai lapkričio pabaigoje. Lietuvos banko vadovas Vytas Vasiliauskas yra pripažinęs, kad K. Ramono atleidimas susijęs su banko „Snoras“ nacionalizavimu ir sprendimu jam kelti bankroto bylą.

Taip pat paaiškėjo, kad 19 metų Lietuvos banke dirbusio K. Ramono dukra bei sesuo dirbo „Snoro“ banke. Jis pats praėjusiais metais dalyvavo vieno iš „Snoro“ akcininkų Raimondo Baranausko sūnaus Edgaro vestuvėse.
Šiame banke pasigesta maždaug 3,4 mlrd. Lt vertės turto iš maždaug 8 mlrd. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją