„Mes pritariame komisijos sudarymui, ypač matydami procesus, vykusius paskutiniu metu, kurie mums kėlė nerimą, dėl to, kad įvairios interesų grupės galėtų bandyti įtakoti „Snoro“ banko bankroto procedūrą. Tų interesų grupių bandymas įtakoti procesą vertas ir parlamentinio dėmesio, komisija ir tai turėtų aiškintis. Svarbu tik, kad toks tyrimas nepakenktų ikiteisminiam tyrimui, kuris pradėtas dar prieš banko nacionalizavimą. Ko mes ypatingai norėtume, kad komisija padarytų viską, kad bankroto procesas būtų skaidrus“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Kubilius.

DELFI primena, kad anksčiau premjeras buvo priešiškai nusiteikęs tokios komisijos sudarymui, motyvuodamas, kad tai gali politizuoti procesą ir taip suteikti papildomų argumentų buvusių banko akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko gynybai, kurie nenori būti išduoti Lietuvai.

Panašią poziciją yra išsakęsir advokatas Rytis Valūnas.

Savo išvadas parlamentinė komisija turi pateikti iki birželio 1d.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją. Du didžiausi buvę „Snoro“ akcininkai šiuo metu yra Londone, kur nesutinka su galimu išdavimu Lietuvai, tvirtindami, kad čia persekiojami yra dėl politinių motyvų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją