Už balsavo 59 Seimo nariai, prieš - 24, o susilaikė 34 parlamentarai. Komisijos iniciatorius opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis teigė, kad prieš tai Seimo tribūnoje kalbėjęs Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas savo paaiškinimais dėl „Snoro“ bankroto jo neįtikino, todėl turi būti sukurta parlamentinė komisija, kuri turėtų išsiaiškinti visas aplinkybes. DELFI primena, kad komisijos idėja Seime pradėta gaivinti po to, kai buvo pranešta, kad laikinasis „Snoro“administravimas kainavo beveik 17 mln. litų 

„Seimo nariai ir kiti žmonės, kurie deklaravo, kad reikalingas viešumas, prašau pritarti komisijos sudarymui, niekam nuo to nebus blogiau, jei komisija bandys išsiaiškinti, kas ką ne taip ir ne laiku padarė“, - siūlė Krikščionių partijos frakcijos narys Jonas Ramonas.

„Ar tas proceso pradėjimas nėra pagalba savininkams, kurie įtariami padarę nusikaltimus? Tai būtų traktuojamas kaip nepasitikėjimas mūsų politine sistema. Tai gali būti traktuojama kaip politinė potekste“, - kalbėjo konservatorius Rimantas Dagys ir pabrėžė, kad be koks politinis kontekstas gali būti pagalba Londone šiuo metu esantiems buvusiems „Snoro“ akcininkams, kurie bando įrodyti, kad byla prieš juos pradėta ir dėl politinių motyvų.

Jei komisija bus sudaryta, čia dirbantys Seimo nariai turės atsakyti, ar komercinių bankų priežiūra efektyvi, pirmiausia - „Snoro“ bankroto atveju.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)