Šiuo metu visi iš daugiau nei 1300 „Snoro“ darbuotojų yra gavę atleidimo lapelius ir turėtų būti atleisti pirmadienį.

Į DELFI paskambinusi „Snoro“ darbuotoja domėjosi, kaip galima būtų pateikti savo kandidatūrą naujojo banko atstovybei.

„Aš manau, kad darbą susirasti sunkoka. Yra daug žmonių, kurie norėtų įsidarbinti kitame banke. Juk „Snore“ yra beveik 1500 darbuotojų ir, manau, kad kiekvienas jų norėtų įsidarbinti kitame banke“, – kalbėjo moteris.

Ji sakė atidžiai seksianti skelbimus ir lauksianti naujojo banko pasiūlymų įsidarbinti, nes, pašnekovės įsitikinimu, jau veikiančiuose šalies bankuose įsidarbinti sunku.

„Turbūt yra maža galimybė įsidarbinti kitame jau veikiančiame banke, viskas jau yra užimta, laisvų etatų nėra“, – svarstė „Snoro“ darbuotoja.

Pasak jos, daug darbuotojų „Snore“ dirbo ne vienerius metus ir darbo netekimas jiems yra didelis šokas.

E. Milinavičius DELFI taip pat sakė, kad norintys dirbti naujoje banko atstovybėje, o po to ir filiale ar dukteriniame banke jį susiranda patys.

„Pirminius keletą žmonių jau esame atsirinkę, o daugiau kol kas nereikia. Viso personalo surinkimui prašymas įdarbinimo agentūrai dar nėra pateiktas, nes juk dar daug laiko praeis, kol gausime visus leidimus. Nesinorėtų žmonėms suteikti nereikalingų vilčių“, – sakė jis.

Pašnekovas tvirtino nesidomėjęs, ar įsidarbinti nori „Snoro“ darbuotojai.

Elmaras Milinavičius
„Šiandien buvo domėtasi nemažai, patys žmonės susirado mano kontaktus ir skambino. Aš tiesiog paprašiau, kad jie atsiųstų CV, bet nepasiteiravau, ar jie šiuo metu dirba „Snore“, – teigė E. Milinavičius.

Būsimos banko atstovybės Lietuvoje vadovas nesiėmė spręsti, kiek žmonių gali prireikti ateityje. Šiuo metu laukiama galutinio Lietuvos banko sprendimo dėl atstovybė steigimo. Įsteigus atstovybę planuojama galutinai apsispręsti dėl filialo arba dukterinio banko steigimo.

Šiuo metu visi „Snoro“ darbuotojai yra gavę atleidimo lapelius ir bus atleisti pirmadienį. Vėliau daliai žmonių gali būti pasiūlyta pasilikti, tačiau kol kas nežinoma, kiek gali būti tokių laimingųjų.

„Kiek darbuotojų bepasiūlytų likti, visi vis tiek bus iš pradžių atleisti. Tiesiog tai yra techninė teisinė procedūra, kuri yra būtina ir jos neišvengia nė viena bankrutuojanti įmonė“, – DELFI sakė banko „Snoras“ atstovas spaudai Tomas Vaišvila.

Visiems atleidžiamiems darbuotojams bus išmokėtas darbo užmokestis, išeitinė kompensacija už du mėnesius ir nepanaudotas atostogas.

Konkuruos vieni su kitais

Personalo paieškos ir atrankos bendrovės „CV online LT“ marketingo vadovė Rita Karavaitienė pripažįsta, kad atleidžiamiems „Snoro“ darbuotojams dėl pareigų kitame banke teks konkuruoti vieniems su kitais.

Rita Karavaitienė
„Jeigu „Snoro“ darbuotojai nori pereiti iš banko į banką, žinoma, kad tam tūkstančiui nebus taip lengva įsidarbinti ir jie konkuruos vieni su kitais. Įvertinant, kiek bus atleidžiama darbuotojų, konkurencija bus didelė, todėl žmonės turės keisti profilį arba pereiti į kitą sritį“, – DELFI sakė ji.

Tačiau jeigu buvęs „Snoro“ darbuotojas turi kitų įgūdžių ir sutinka dirbti kitoje srityje, darbą jie turėtų susirast.

„Jeigu žmogus dirbo vadinamajame „Snoro“ kioskelyje, galbūt jis turi dar kažkokių įgūdžių ir dirbti galėtų nebūtinai banke. Taip pat jeigu žmogus moka naudotis buhalterijoje tinkamomis programomis, jis galėtų pereiti į kitą sritį. Pavyzdžiui, finansų apskaitos srityje mes turime 111, o bankų ir draudimo – 74 darbo pasiūlymus. Taip pat yra šansų įsidarbinti ir kitame banke. Pavyzdžiui, „DNB“ bankas yra įdėjęs 32 skelbimus, „Citadele“ – 1, „Swedbank“ – 3. Dažniausiai, kiek pastebėjome, vienas pagrindinių bankų keliamų reikalavimų yra patirtis, taigi šansų įsidarbinti yra“, – komentavo R. Karavaitienė.

Lietuvos bankų asociacijos duomenimis, trečiąjį šių metų ketvirtį visuose šalyje veikiančiuose bankuose dirbo per 11,4 tūkst. darbuotojų.

DELFI primena, kad „Snorui“ Lietuvos banko iniciatyva gruodžio pradžioje iškelta bankroto byla.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją