Tokiam partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovo Valentino Mazuronio siūlymui Seimas antradienį pritarė po šiokių tokių diskusijų. Už nutarimo projekto tolesnį svarstymą pasisakė 73 parlamentarai, prieš – vienas, susilaikė 12 politikų.

Nutarimo projektą pavesta svarstyti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui. Papildomais paskirti Audito, Žmogaus teisių bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetai.

Tai ne pirma tokio pobūdžio iniciatyva Seime. Antradienį parlamentas taip pat ėmėsi svarstyti Seimo pirmininkės Irenos Degutienės bei Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Algimanto Salamakino pateiktą panašaus turinio rezoliuciją. Be to, parlamentaras Žilvinas Šilgalis teigia surinkęs liūto dalies Seimo narių ir didžiumos Vyriausybės narių parašus, kuriais jie sutinka, jog informacija apie galimas jų finansines operacijas „Snore“ būtų atskleista.

Vėliau Seimas ėmėsi svarstyti ir V. Mazuronio pasiūlymą sudaryti laikinąją parlamentinę komisiją „Snoro“ istorijai tirti. Būta įvairių nuomonių, daugelis, tame tarpe – ir premjeras Andrius Kubilius, ragino nepolitikuoti ir neformuoti tokios komisijos. Tačiau galiausiai Seimas nedidele dauguma pasisakė už tolesnį šio klausimo nagrinėjimą. Už tokį sprendimą pasisakė 38 Seimo nariai, prieš – 14, susilaikė 22.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją