Teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis BNS patvirtino, kad teisėjas Andžejus Maciejevskis antradienį vakare nutarė priimti ieškinį ir išsiuntė Ūkio ministerijai prašymą suderinti bankroto administratoriaus kandidatūrą.

Finansų įstaigų įstatymas numato, kad teismas nutartį iškelti bankroto bylą turi ne vėliau kaip per 15 dienų nuo ieškinio priėmimo, tačiau tiek Lietuvos banko valdybos narys Audrius Misevičius, tiek finansų ministrė Ingrida Šimonytė sakė tikintys, jog teismas bankroto bylą iškels ir administratorių paskirs greičiau.

Lietuvos bankas pasiūlė teismui "Snoro" banko bankroto administratoriumi skirti Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biurą.

Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos bankas paskelbė "Snorą" nemokiu ir nutarė inicijuoti bankroto procedūrą. Banke pasigesta maždaug 3,4 mlrd. litų vertės turto iš maždaug 8 mlrd. litų. Per daugiau nei dešimtmetį tai yra pirmasis bankas, kuriam inicijuojamas bankrotas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją