Eltai perduotame bendrovės pranešime teigiama, kad vežėjai, apsidraudę "Preventoje" "žaliosios kortelės" draudimu, civilinę atsakomybę Lietuvoje 60 tūkst. Lt suma galės apsidrausti 50 proc. pigiau.

Tokias lengvatas vežėjams numato Privalomojo transporto priemonių savininkų (valdytojų) civilinės atsakomybės įstatymas, įsigaliosiantis nuo 2002 m. balandžio 1 d. "Žaliąją kortelę" įsigijusiems bet kurioje kitoje draudimo bendrovėje "Preventa" siūlo 25 proc. nuolaidą.

"Preventa" savininkų (valdytojų) civilinės atsakomybės draudimo metinė draudimo įmoka, draudžiantis 60 tūkst. Lt suma, be nuolaidų siekia 438 Lt sunkvežimiams ir vilkikams bei 125 Lt priekaboms ir puspriekabėms. "Nusprendėme nelaukti įstatymo įsigaliojimo ir pradėjome nuolaidas taikyti jau dabar - tai padės vežėjams lengviau prisitaikyti prie įstatymo reikalavimų", - teigė ADB "Preventa" autotransporto rizikų biuro direktorius Rimvydas Pocius.

"Preventos" specialistų duomenimis, šiuo metu krovinių transportavimo paslaugas Lietuvoje teikia apie pusantro tūkstančio bendrovių. Tik mažiau nei pusė jų savanoriškai draudžiasi savo civilinę atsakomybę Lietuvoje.

"Nesidrausdami civilinės atsakomybės draudimu Lietuvoje, vežėjai stengiasi taupyti ir taip mažinti verslo sąnaudas. Tačiau reikia prisiminti, kad jiems priklausančios transporto priemonės taip pat patenka į autoįvykius, tuo tarpu vilkiko ar sunkvežimio padaryta žala paprastai 2-3 kartus viršija lengvojo automobilio sukeltus nuostolius", - pabrėžė R.Pocius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją