Konsultacines sesijas ves Artūras Kapitanovas, Gintaras Černius ir kiti žymiausi Lietuvoje mokesčių ir apskaitos autoritetai. Jie nagrinės konkrečius problematiškus apskaitos atvejus ir rekomenduos tipinius arba netradicinius sprendimus.

Tokio pobūdžio renginius bendrovė „Mokesčių srautas“ organizuoja pirmoji Lietuvoje ir tikisi, kad sesijose dalyvaus 100–150 buhalterių. Po pirmosios sesijos Vilniuje, kuri vyks „Naujojo Vilniaus“ viešbutyje, analogiški klausimų ir atsakymų forumai šią vasarą bus surengti Kaune ir Klaipėdoje. Vėliau tokios sesijos trijuose didžiausiuose šalies miestuose bus organizuojamos kiekvieną mėnesį.

„Neabejoju, kad šie renginiai bus populiarūs, nes per kelerius metus įsitikinome, kad tradicinių seminarų metu apskaitos specialistams nelieka laiko įsigilinti į itin specifinius aspektus, su kuriais jie susiduria kasdieniniame darbe. Sesijų metu tam bus skirtas beveik visas laikas – iki keturių valandų“, – naujų renginių idėją apibūdino bendrovės „Mokesčių srautas“ direktorius Martynas Žiedas.

Kita vertus, vienas svarbiausių sesijų tikslų – propaguoti inovatyvų požiūrį į apskaitą, išnaudojant šiuolaikines informacijos technologijas ir novatoriškus sprendimus. „Norime propaguoti lankstų požiūrį į apskaitą, nes akivaizdu, kad sustabarėjusiais metodais besiremianti buhalterija dažnai būna nenaudinga visai įmonei“, – sakė M.Žiedas.

Visos sesijos bus derinamos su menine-pramogine programa. Taip siekiama sukurti neoficialią ir liberalią atmosferą, kurioje sesijų dalyviams žinių gilinimas iš dalies taps žaisminga pramoga.

Pirmoji klausimų ir atsakymų sesija, sutampanti su antrąjį gegužės penktadienį minima Buhalterio diena, organizuojama bendradarbiaujant su agentūra „ProArte“. Renginį vienijanti pramoginė idėja – garsusis literatūrinis personažas Ostapas Benderis.

Pasak „ProArte“ direktoriaus Dainiaus Gudaičio, jis pasirinktas akcentuojant kūrybišką požiūrį į problemas, išradingumą ir sugebėjimą išsisukti iš keblių situacijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją