"Naujose taisyklėse išliko visos ankstesnės "Preventos" nuolaidos ir tuo pačiu gerokai sumažėjo nedraudiminių įvykių, taisyklės tapo kur kas patrauklesnės, aiškesnės ir priimtinesnės klientams", - teigė "Preventa" autotransporto rizikų biuro direktorius Rimvydas Pocius. Pasak jo, vienas svarbiausių naujųjų taisyklių privalumų yra tai, kad klientams suteikiamos papildomos garantijos. Gerokai sumažintas nedraudiminių įvykių skaičius - naujosiose taisyklėse palikti tik rečiausiai pasitaikantys ir visame pasaulyje taikomi nedraudiminiai įvykiai, tokie kaip karas, žemės drebėjimas, vairavimas apsvaigus ar pabėgimas iš autoįvykio vietos. Visais kitais atvejais, pasak jo, bendrovė atlygins patirtą žalą. Taip pat nebus didinami įmokų tarifai klientams, per metus dėl savo kaltės patyrusiems vieną draudiminį įvykį.

Naujosiose taisyklėse taip pat numatoma, kad, be turtinės, bus atlyginama ir neturtinė nukentėjusiųjų žala, tokia kaip skausmas, emocinis stresas ar depresija, taip pat nuostoliai, padaryti kartu su autoįvykio kaltininku važiavusiems keleiviams. Klientams už šią paslaugą papildomai mokėti nereikės - ji bus įtraukta į standartinį transporto priemonių savininkų (valdytojų) civilinės atsakomybės draudimų paketą. Be to, "Preventos" siūlomos savanoriškojo draudimo sumos ir įmokos atitinka tas, kurios numatytos privalomojo draudimo įstatyme - lengvojo automobilio savininkas civilinę atsakomybę metams gali apsidrausti už 220 litų.

Naujosios taisyklės numato ir tai, kad nuo 2002 m. balandžio 1 d., įsigaliojus privalomajam vairuotojų draudimui, visų esamų arba būsimų ADB "Preventa" klientų sumokėtos draudimo įmokos bus užskaitytos. Tai reiškia, kad nepanaudota savanoriškojo draudimo įmokos dalis bus automatiškai priskirta prie privalomojo draudimo įmokos. "Tokiu būdu "Preventos" klientai, įsigaliojus privalomajam transporto priemonių savininkų (valdytojų) civilinės atsakomybės draudimui, mokės už jį mažiau, tuo tarpu garantijų gaus daugiau", - teigė R.Pocius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją