Techninės pagalbos draudimu apsidraudusiam klientui bendrovė kompensuos ne tik draudiminio įvykio metu padarytą žalą, bet ir smulkaus remonto kelyje, vairuotojo ir keleivių nakvynės viešbutyje, jų kelionės iki gyvenamosios vietos ir kitas išlaidas. "Preventos" klientas, kuriam kelionėje sugedo automobilis, gaus jo remonto išlaidų kompensaciją", - teigė ADB "Preventa" Transporto priemonių draudimo skyriaus vadovas Kęstutis Taškūnas.

Naujoji paslauga taikoma visiems automobiliams, kurių amžius neviršija 10 metų. Vairuotojai, kurių automobilių amžius nesiekia 3 metų, techninės pagalbos draudimą galės gauti nemokamai. Kitiems draudėjams, priklausomai nuo automobilio amžiaus, naujoji paslauga kainuos 5-8 proc. transporto priemonės draudimo įmokos, kuri dabar sudaro apie 7 proc. automobilio rinkos vertės.

ADB "Preventa" transporto priemonių techninės pagalbos draudimo licenciją turi nuo 1999 m. vidurio, tačiau iki šiol ši paslauga buvo teikiama tik į užsienį vykstantiems vairuotojams. "Dabar stengiamės atsigręžti į vidaus rinką ir įsitvirtinti joje", - aiškino K.Taškūnas.

Kita naujiena, pasak K.Taškūno, yra ta, kad nuo šiol transporto priemonių ir techninės pagalbos išlaidų draudimą "Preventa" teiks kartu, o tai bus paprasčiau ir patogiau klientams.

Stengdamasi sudaryti kuo palankesnes sąlygas draudėjams, ADB "Preventa" supaprastino ir kitas draudimo nuostatas. Nuo balandžio pradžios vairuotojai, kurių automobilių amžius neviršija 5 metų, įvykus draudiminiam įvykiui galės savo nuožiūra pasirinkti remonto įmonę. Be to, transporto priemonių draudimo suma bus nekintanti; tai reiškia, kad po draudiminio įvykio ji nemažės ir nereikės papildomų įmokų tam, kad draudimo suma būtų atstatyta iki ankstesnio dydžio.

2000 m. ADB "Preventa" teigia valdanti 8,2 proc. Lietuvos transporto draudimo rinkos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją