Vyšnių kava

Gėrimo kiekis: 200 ml

Sudėtis: 100 ml šviežios juodos kavos; 40 ml vyšnių sulčių (tiktų ir 20 g vyšnių sirupo, tuomet nereikia cukraus); 2 šaukšteliai cukraus; 1 šaukštas vanilinių ledų; plaktos grietinėlės; 2 vyšnios; juodojo šokolado drožlių.

Paruošimas: Paruoštą karštą kavą išmaišykite su cukrumi arba vyšnių sirupu. Supilkite vyšnių sultis ir vanilinius ledus ir plakikliu suplakite į vientisą masę. Paruoštą gėrimą supilkite į taurę ir ant viršaus užpurkškite plaktos grietinėlės. Viršų papuoškite vyšniomis ir šokolado drožlėmis.

Rekomenduojama kava: „PAULIG Classic“. Ruošti kavinuke su stūmokliu.

Espresso martini

(su alkoholiu)

Gėrimo kiekis: 85 ml

Sudėtis: 30 ml – espreso kavos; 20 ml likerio „Kahlua”; 20 ml degtinės; 15 ml vanilės skonio grietinėlės (arba 5 ml vanilės sirupo ir 10 ml grietinėlės).

Paruošimas: Visus ingredientus supilkite į plakiklį ir suplakite. Supilkite gėrimą į martini taurę ir patiekite.

Rekomenduojama kava: „PAULIG Espresso Originale“.

Aleksandras

(su alkoholiu)

Gėrimo kiekis: 220 ml

Sudėtis: 10 ml likerio „Kahlua“; 10 ml likerio „Amaretto“; 150 ml juodos kavos; 50 ml plaktos grietinėlės; juodojo šokolado drožlių papuošimui.

Paruošimas: Supilkite karštą kavą ir likerius į taurę. Išplakite grietinėlę ir atsargiai užpilkite ant kavos. Susidarys puikus grietinėlės sluoksnis, kurį galite papuošti šokolado drožlėmis.

Rekomenduojame naudoti ne purškiamą grietinėlę, o lengvai suplaktą plakikliu. Galite pamėginti šį gėrimą su kava „PAULIG Classic“ arba „PAULIG Colombia“.

Medaus šiluma

Gėrimo kiekis: 200 ml

Sudėtis: 160 ml šviežiai užpiltos juodos kavos; šaukštas medaus; 30 ml plaktos grietinėlės; ir šaukštelis paprastos grietinėlės, žiupsnelis malto cinamono.

Paruošimas: Stiklinės kraštelius sudrėkinkite ir apvertę pasukiokite ant cinamonu pabarstyto paviršiaus, kad stiklinės kraštelis apliptų cinamonu. Užplikykite kavą, joje ištirpinkite šaukštą medaus, įberkite cinamono ir įpilkite šaukštą grietinėlės. Viską išmaišykite ir supilkite į stiklinę, o ant viršaus užpurkškite grietinėlės ir apibarstykite cinamonu.

Šį kavos gėrimą galite ruošti su kava „PAULIG Classic“ arba „PAULIG Espresso Originale”.

Aviečių kava

Gėrimo kiekis: 200 ml

Sudėtis: saujelė aviečių; 2 šaukšteliai cukraus; 80 ml šviežiai užplikytos stiprios juodos kavos; purškiamos grietinėlės.

Paruošimas: Gerai sutrinkite avietes su cukrumi ir sudėkite į gražią taurę. Tada užpurkškite grietinėlės, supilkite stiprią juodą kavą ir viršų papuoškite grietinėle.

Pamėginkite pasigaminti su kava „PAULIG Kenya“ arba „PAULIG Classic“. Espresso sodrumo šiam gėrimui suteiktų „PAULIG Espresso Originale“.

Café au Lait

Pieniška prancūziška kava, patiekiama specialiame puodelyje

Gėrimo kiekis: 400 ml

Sudėtis: 200 ml kavos „PAULIG Parisien“; 200 ml pieno.

Paruošimas: Paruoškite karštą kavą. Pašildykite pieną. Kavą ir pieną supilkite lygiomis dalimis į puodelį ir patiekite. Įdėkite cukraus pagal skonį.

Šiai kavai siūlome kavą „PAULIG Parisien“, kuri yra prancūziško stiliaus, stipriai skrudinta ir yra skaniausia su šiltu pienu.