Šiuo metu turime išskirtinį pasiūlymą – sutikti Naujuosius Metus Tailande.

Tailandas viso pasaulio turistų simpatijas ir populiarumą pelnė vaizdingų paplūdimių, minkšto tropinio klimato ir gyventojų svetingumo dėka.

Tailande vidutinis šypsenų skaičius viename kvadratiniame metre yra unikalus. Nuo pirmųjų žingsnių šioje žemėje susidaro įspūdis, kad jos gyventojai viskuo patenkinti: saule virš galvos ir tropine liūtimi, sėkme ir nesėkme, visais aplinkiniais ir patys savimi. Šypsena – tai nacionalinės filosofijos sanuk išraiška, reiškianti – „gyvenk džiaugdamasis”. Tajai pasitenkinimo ieško ir darbe, ir poilsyje, o juos priversti daryti tai, kas prieštarauja jų prigimčiai, – praktiškai neįmanoma. Toks požiūris į gyvenimą nuo seno vadinamas „Siamo liga“, kuria, beje, labai lengvai užsikrečia ir Tailandą aplankę europiečiai.

Žodis “Tailandas” reiškia “ laisvųjų kraštas”. Tailandas per visą savo permainingą istoriją niekada nebuvo kolonija.

Ši šalis, kurios kontūrai primena dramblį su nulenktu straubliu, slepia savyje daugelį paslapčių ir malonių netikėtumų. Kvapą gniaužianti karališkųjų rūmų prabanga, auksu tviskančios budistų šventyklos, vienuolynai, dangoraižiai, kokių net už Atlanto ne tiek daug, civilizacijos nepaliesti tropiniai miškai ir džiunglės, krokodilų, gyvačių ir dramblių fermos, pasakiškai prabangūs viešbučiai... ir neįprastai mažos kainos.

Tailande Naujieji sutinkami kaip ir daugumoje šalių – gruodžio 31-ąją. Tuomet sostinė Bankokas- pagrindiniai vartai į šalį, viena egzotiškiausių Rytų sostinių- sumirga daugybe šventinių girliandų, organizuojamos šventinės eisenos, dangų nušviečia spalvingi fejerverkai.

Tačiau šalies kultūra ir tradicijos glaudžiai siejasi su čia propaguojamu budizmu, kuriame naudojamas Mėnulio kalendorius. Iki 1940-ųjų tailandiečiai Naujuosius metus sutikdavo balandžio 13-15 dienomis.

Iki šiol balandį rengiama didžiulė Naujųjų metų sutikimo šventė. Tada simboliškai šlakstomasi vandeniu, „prausiami“ kaimynai, draugai, Budos paveikslai ir statulos, taip apsivalant bei apvalant kitus nuo ydų, „dvasinės nešvaros“. Kartu lankomos budistų šventyklos, vienuoliams nešamos dovanos: maistas ir drabužiai.

Niekur kitur, kaip Baltic Travel Service Lvovo g. 25 biure, jūs nerasite geresnės informacijos kaip švenčiami Naujieji Metai ir kitos žiemos šventės, kadangi jau daugelį metų biuro vadovė Jūratė Gvazdauskienė pati vyksta į Tailandą sutikti šios metų virsmo šventės.

Daugiau informacijos: www.bts.lt