„Dvigubi standartai? Reiškiasi, jeigu žmogus atima šunis iš kitū žmonių, su jais nesugeba susitvarkyti, gali juos nužudyti? Lengva širdimi nuveža pas savo veterinarus draugelius ir sutvarkyta problema. Kam apsikrauti dresūra, ieškojimo profesionalios pagalbos, tiesiog atimi gyvybę. Gi nepasakysi, jog neturiu žinių, kaip perauklėti gyvuną ir su juo nebesusitvarkau. Aš gi šuniukų Fėja, ah*****d, negaliu leisti tokios silpnybės. Tai kam specializuotis į agresyvių šunų veislių gelbėjimą, jeigu nesugeba susitvarkyti su jais? Aš atvirkščiai, nei ji, dėl to jos nesmerkiu, nes suprantu, kad visko buna gyvenime. Tik keista, kad atiminėjami šunys iš žmonių yra, o po to, kai užmigdo, parašo „NE VISIEMS ŠUNIMS LEMTA SUTEIKTI ANTRĄ ŠANSĄ, NES TAS ŠANSAS GALI TURĖTI LIUDNĄ PABAIGĄ“.

Beeeeeeeeeet..... kai MES šitoje situacijoje suprantame, kad yra grėsmė vaikams, kitiems šunims, žmonėms, ne tik svetimiems, bet ir artimiems, nusprendėm užmigdyti, esame z*****s. Suprate, „grėsmė“, net blogas pasakymas, nes tų įvykių jau būta, bet išlaviruota. Metus laiko taip taikiausi ir ieškojau sprendimo, kurio nesuradęs taip pasielgiau. Esu žudikas. Vadinasi, jei tu kalbi apie tai viešai, kad tu migdai šunis dėl agresijos, yra viskas okey. O aš, kur tyliai nurijau šitą skausmą, esu skandinamas. Prašyta visų žiniasklaidų vadinti „žudiku“. Greičiausiai, jei būčiau viešai parašęs kažkokį postuką, greicčausiai būtų viskas ok, nes nebūtų tos paslapties, kurią galima tokiu būdu iškelti į viešumą.

Apgailėtina, jog žmonės tokie patiklus. Ir nemato tikrų Fėjos norų. Vienas iš jų- followeriai! Pajutus, kad geriausiai followeriai kyla per skandalus, ji juos ir tedaro, nepaisant pasėkmių kainos. Mūsų visuomenė gal tokia, jog ji neįdomi niekam be skandalų, kad išgelbėtas arkliukas surenka 100 laiku, o Misiuno apšmeižimas 2 k. Suprantu ir šitą, visi turėjome tą norą pakelti save aukščiau už visus. Tik vieni suprotingėja, kiti ir lieka savo mėšle. Bet ar tikrai tai būtina daryti dėl tu follweriukų. Man siutas ima. Nes įkvepiu čia pavydą. O gal norą pasipelnyti net ir finansiškai.. Kodėl visur kišami buliai? Kodėl, kalbant apie šuns užmigdymą yra kišama priežastis – trukdė veisti šunis?

Mūsų Hugutis gyveno dvigubai geresnį gyvenimą nei pati Fėja, nelabai suprantu, kurioje vietoje jis trukdė veisti šunis. Jei nebūtų agresijos aplinkiniams, būtų gyvenęs iki gyvenimo galo. Bet norima yra padaryti ale dėl veisimo užmigdžiau. Visur kalbama apie bulių veisimą, kam? Problema, jog šuo užmigdytas ar, kad veisiami šunys? Meluojama, kad sulaukti dar daugiau dėmesio, nes problema rado gi ne veisime. Bet, kad kiltų followeriai, reikia žmonėms duoti dramų. Šitas veislynas įregistruotas prieš du metus. Bet ji žmonėms kalba apie nelegalų veisimą? Kam? Tik tam, kad sudirbtų mane dar labiau. O galbūt, kad atimtų šuniukus? Būtų geras kąsnis? Bet ne jai apžioti tai.

Kiek žmonių nukentėjo per ją, kiek šunų nukentėjo vien per 2023 metus… Ji nužudė 7 šunis dėl agresijos, baisu, ne? Tai kiek 2022…? 2021…? Tik gaila, kad ji turi tą pimpačkiukų armiją, kuriai gali kalbėti nesąmones, o jie ja tikės ir dalinsis su visu pasauliu. Žmonės klausia, kodėl neatidaviau prieglaudai? Kuriai? Niekas neturi tokių specialistų ir, galų gale, jis atsidurs pas šuniukų Fėją, ir klausikas, koks gyvenimas bus pas ją. Jūs galvojate pas ją nesipjauna šunys? Vieni kitus mirtinai perkanda, bet niekur tai neskelbiama, kaip kad nesusitvarkymas su šunimis, o tai, kad tokie vargšiukai. Tai koks Hugo būtų likimas? Perkandęs porą šunų būtų užmigdytas. Ir trindama rankomis iškeltų tokią pačią dramą dėl sekėjų.

P***u aš ant jos tokios prieglaudos. Mano rankose ir ašarose jis išėjo pas Dievulį. Kur garantija, kad būtų ji radusi jam namus? O kas ten? Perkandęs kažką, visi sakytų čia Misiūnų šuo? Galvojat jai čia pirmas kartas būtų? Kiek kartų įkiša žmonėms šunis, o jie kažką mirtinai sukandžioja. Bet viskas lieka tyloje. Arba vėl išvarto jos naudai. O, jei mūsų vaikams taip būtų buvę, nekalbu net apie šunis, arba kaimynų vaikams? Kaimo gyventojams? Tada viskas kristų ant mano pečių, visų skausmas, teisiniai dalykai ir t.t. Galiausiai šunį užmigdytų ir visi sakytų, jeigu žinojau, kokia situacija, kodėl anksčiau to nepadarei?

Baisiai gaila, kad mūsų skausmas buvo taip išniekintas. Močiutei reikėjo gydytojų pagalbos. Urtė verkia. Dabar toliau yra viešinami tokie, galbūt, iškraipyti asmeniniai dalykai iš „artimo rato“ merginų, kurios arba č****ė, arba net negavo progos. Ir dabar, kaip kokia šimtaprocentinė tiesa yra rodoma žmonėms. Aišku, ką joms besakyti? Kažką gero? Kaip joms tai patiko? Neeee. Dabar turi šansą įgnybti, paviešinti, ką kalbėdavome, suaštrinti, pakeisti kažkokius faktus. Nes galbūt tas skausmas, kad nepaėjo, perlipa visas žmogiškas ribas. Apgailėtina.

Gaila, kad buvo sulauktas toks laikas, kai šuniukai gimė ir paskelbta tokiu būdu toks asmeninis dalykas. Bet išgyventa gyvenime buvo sunkesnių dalykų, ir tai tik dar labiau sustiprins mane, kaip žmogų. Ir aplamai, dar kartą parodė, kokie žmonės. Greičiausiai būtų galima podcastą įrašyti kalbant apie tą Fėją. Ir jos padarytus nedarbus. Bet didžiausias klausimas kyla, kodėl ji gali užmigdyti, kas mėnesį šunį dėl agresijos, o paprastas žmogus tai padaręs yra žudikas. Kodėl ji vadinama Fėja, jei jos prieglaudoje yra žudomi šunys? Būkit budrūs, kuo tikite ir ką smerkiate“, – rašė A.Misiūnas.


Delfi primena, kad Skaistė Svidraitė, save vadinanti šuniukų fėja, socialiniuose tinkluose pasidalijo visuomenės dėmesį atkreipusiu įrašu. Moteris sako, kad kovotojas Arnoldas Misiūnas vasario mėnesį užmigdė savo augintinę, pitbulio veislės kalytę Hugo, nes ji tapo nebereikalinga. Anot moters, dabar žinomas vyras nelegaliai veisia kitus šunis.

Antradienį socialiniuose tinkluose S. Svidraitė pasidalijo įrašu, kuriame teigė, kad A. Misiūnas nužudė savo šunį, nes nusprendė užsiimti american bully veisimu ir iš to praturtėti.

„Dar viena jo kalytė Luna buvo užmigdyta viso labo pusės metų amžiaus, nes kažką „perkando“, o Hugo tapo jo auka dėl pinigų.

Hugo 2021.10.04-2024.02.10

Hugo jis užmigdė, nes tapo nebereikalingu. Dabar veis american bully šunis. Migdymo priežastis tik tokia – nebereikalingas.

Neturiu daugiau ką pakomentuoti… Informacija perduota policijai“, – rašė S. Svidraitė.


Delfi susisiekus su moterimi ji teigė, kad kartu su gyvūnų gerovės iniciatyvomis jau porą metų yra atkreipę dėmesį į A. Misiūno elgesį su šunimis.

„Prieš tai A. Misiūnas augino prancūzų buldogus, tuomet nusipirko savo pirmą pitbulį Hugo. Prancūzų buldogai dingo, nėra informacijos, neaišku, ar tie šunys buvo paženklinti. Kai vyras nusipirko Hugo, nukirpo šuniui ausis. Aš tuo pasidalinau. Gyvūnų gerovės iniciatyvos parašė pareiškimą dėl tokio šeimininko elgesio“, – pasakojo S. Svidraitė.

Galiausiai moteris teigė, kad A. Misiūnas buvo nubaustas už tai, kad nukirpo ausis Hugo.

„Po kurio laiko jis įsigijo pitbulę Luną. Ji labai greitai taip pat dingo iš jo gyvenimo. Gyvūnų registre mačiau, kad šuo – negyvas, tačiau neturėjau informacijos, kas ir kodėl. Dabar gavau žinių, kad kalytė buvo agresyvi, todėl užmigdyta. Nematau labai didelės problemos, jei realiai taip buvo, tačiau Hugo yra užmigdytas, nes A. Misiūnas yra prisipirkęs naujos veislės šunų, turi vadą ar dvi ir juos ruošiasi pardavinėti. Nori praturtėti iš šunų veisimo, nes jie kainuoja brangiai, tikisi, kad taps lūšnynų milijonieriumi“, – Delfi sakė S. Svidraitė.

Paklausta, kodėl šia istorija ji dalijasi tik dabar, ji pasakojo, kad tik antradienio ryte gavo anonimo žinutę iš A. Misiūno aplinkos apie užmigdytą šunį.

„Šią informaciją pasitikslinau gyvūnų registrų centre. Buvo parašyta, kad šuo užmigdytas vasario mėnesį, taip pat galima matyti veterinaro vardą bei pavardę“, – sakė pašnekovė.

Moteris Delfi teigė, kad šiuos duomenis gali matyti tik veterinarai ir gyvūnų ženklintojai, todėl atsiuntė įrašą, kuriame matyti, jog A. Misiūno šuo – iš tiesų užmigdytas.

„Tačiau sistemoje parašyta – nugaišinimas. Be to, dėl tokio elgesio ir slapstymosi A. Misiūnas šunį Hugo sistemoje įvardijo Princu“, – sakė S. Svidraitė.

Dėl šios situacijos moteris teigia bendraujanti su gyvūnų gerovės iniciatyvomis, bus parašytas pareiškimas policijai.

„Kol kas jis dar nėra parašytas, nes norime pasiekti, ką galime, teisininkė parašys pareiškimą su visais įrodymais. Tuomet jį siųsime į policiją. Be to, kreipsimės ir dėl nelegalaus veisimo, nes A. Misiūnas nėra registruotas kaip veisėjas, todėl tai daro nelegaliai“, – sakė pašnekovė.

Delfi bandė susisiekti su A. Misiūnu, kai gausime jo komentarą straipsnį papildysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)