Iškilmingame labdaros renginyje pasirodė pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, geros valios ambasadorės Asta Meschino ir Beata Nicholson, Ispanijos ambasadorės pavaduotoja Alejandra Rudio del Bario ir kitos žymios Lietuvos ir užsienio moterys, ambasadoriai, medicinos, verslo, kultūros ir meno atstovai.

Renginį vedė ir savo energija dalinosi Rolandas Mackevičius, meno instaliaciją kūrė Mantas Petruškevičius. Prie projekto savo šokiu prisidėjo Goda Laurinavičiūtė, skambėjo „FutureCello“ ir Leon Somov muzika, Giedrės Kilčinauskienės balsas, buvo rašoma pranešime spaudai.

„Sužydėjusi viltis“ labdaros renginio vakarą vyko ir labdaros aukcionas. Iniciatyvos metu surinktos lėšos skiriamos priemonėms, reikalingoms pagerinti ankstyvą krūties vėžio diagnostiką, įsigyti.

Tai gydytojams onkologams suteikia galimybę dirbti su inovatyviomis diagnostikai reikalingomis priemonėmis. Taip pat daug dėmesio skiriama paskatinti moteris pasitikrinti sveikatą, priminti prevencinės medicinos svarbą.

Renginio akimirkos:

Per 16 metų Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija sutelkė Lietuvos ir tarptautinę verslo, meno, diplomatijos ir medicinos bendruomenę remti krūties vėžio gydymą Lietuvoje. Labdaringa iniciatyva padėjo surinkti daugiau kaip 350 tūkst. eurų, už kuriuos nupirktos priemonės buvo paaukotos Lietuvos onkologijos ligoninėms.

Renginį „Sužydėjusi viltis“ organizuoja Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, kuri vienija Lietuvoje gyvenančias užsienio šalių ambasadų darbuotojų ir verslininkų žmonas iš daugiau nei 25 šalių bei veiklias Lietuvos moteris. Savo savanoriška veikla asociacija jau 26 metus padeda spręsti socialinius klausimus Lietuvoje.

„Sužydėjusi viltis“ iniciatyva skirta pagerinti krūties vėžio diagnostiką. Iniciatyvą balandžio 25 d. vainikavo iškilmingas labdaros renginys ir dokumentinė pjesė – „Kintsugi žmonės“.

Renginio metu svečiai buvo kviečiami stebėti Gyčio Ivanausko režisuojamą dokumentinę pjesę, paremtą tikrais moterų išgyvenimais. Juos įkūnijo žinomos Lietuvoje moterys: Nelė Savičenko, Toma Vaškevičiūtė, Gintarė Latvėnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją