Šiais metais Europos diena Lietuvai ypatinga – minime mūsų valstybės įstojimo į Europos Sąjungą (ES) 20-metį. Tai – vienas reikšmingiausių šio amžiaus įvykių Lietuvai.

Į šios dienos oficialių minėjimą Lietuvos mokslų akademijoje susirinko daugybė garbingų svečių.

Į renginį atvykę svečiai:

Ketvirtadienį Seimas iškilmingame posėdyje paminės ne tik šią dieną, bet ir Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20-ąsias metines.

Minėjimo metu sveikinimo žodį tars Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Iškilmingame minėjime taip pat kalbės Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula fon der Lejen, 1999–2004 m. EK pirmininkas Romanas Prodis, EP narys, pirmasis Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Andrius Kubilius, Ukrainos Aukščiausiosios Rados Ukrainos integracijos į Europos Sąjungą komiteto pirmininkė Ivanna Klympush-Tsintsadze ir kiti minėjimo svečiai.

Sostinės Vilniaus gatvę pervadins Europos gatve

Pasibaigus oficialiajai minėjimo daliai Seime, renginių netrūks ir pačioje sostinėje. Būtent Europos dieną pasirinkta pervadinti vieną iš sostinės gatvių – Vilniaus gatvė laikinai taps Europos gatve. Specialiai jai bus atidengta Europos gatvės pavadinimo lentelė. Ceremonijoje dalyvaus EK narys Virginijus Sinkevičius, Vilniaus meras Valdas Benkunskas, taip pat filmo apie gimusius 2004 m. gegužės 1 d. „Karta.EU“ režisierius Eimantas Belickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją