Aura More ir Edma labiausiai išgarsėjo per šių metų M.A.M.A apdovanojimus, kuriuose jie tapo renginio vedėjomis. Tačiau drag karalienėmis vaikinai virto dar gerokai anksčiau. Šiandien jie sako, kad svajoja apie laiką, kai tai taps pagrindine jų veikla bei pragyvenimo šaltiniu, tačiau kol kas yra priversti dirbti ir kitus darbus.

"Drauges TV" vedėjos Edma ir Aura More

Tačiau, anot jų, požiūris į drag jau keičiasi ir Lietuvoje. Žmonės eina į šou, net kviečia surengti pasirodymus savo vestuvėse. Tačiau daugeliui vyrai, persirenginėjantys moterimis, vis dar asocijuojasi su transvestitais, yra nemažai tokių, kuriuos už tai smerkia ne tik kaimynai, bet ir artimieji.

„Aš saviškiams pateikiau Verkos Serdiučkos pavyzdį. Juk ji yra vyras, tik daro šou. Tai, kuo užsiimame mes, taip pat yra spektaklis, koncertas, pasirodymas. Mes niekada nesvajojome būti moterimis, tai tik vaidmuo. Kaip ir aktoriai, einantys į sceną, mes persirengiame, kuriame kostiumus, pasirodymus, tačiau kasdien taip neatrodome“, – pasakoja Edma.

„Tapimas drag karaliene užima labai daug laiko, pastangų bei pinigų. Mūsų perukai nėra pirkti pigioje kinų internetinėje parduotuvėje, turime ir tokį, kuris kainuoja net 1000 eurų. Lietuvoje yra apie 10 drag karalienių ir mes vienos kitoms padedame, nes vienos išmano vieną sritį geriau, kitos – kitą. Mes pačios grimuojamės, kuriame kostiumus, valandų valandas praleidžiame klijuodamos svarovskius“, – sako Aura More.

Drag šou užkulisiai

Filmavimo metu kalbėjomės apie mitus, konkurenciją, drag šou užkulisius. Aura More ir Edma pademonstravo savo drabužinę, papasakojo apie tai, kaip tapo drag karalienėmis.

Gintarė Urnikaitė, Aura More

Paklaustos, į vyrų ar į moterų tualetus vaikšto, juokėsi, kad tuomet, kai yra su sceniniais kostiumais, ten neina išvis.

„Per ilgai trunka, jei nori viską nusirengti“, – juokėsi drag karalienės, savo šou Vilniuje su dar dviem kolegėmis surengsiančios jau šį penktadienį.

Kviečiame žiūrėti reportažą iš Auros More ir Edmos drabužinės: