Verslo žurnalas įžymybių įtaką įvertina atsižvelgdamas į pajamas, kurias jos gavo per pastaruosius 12 mėnesių, ir į tokius populiarumo rodiklius kaip nuotraukos žurnalų viršeliuose, laikraščių straipsniai, televizijos bei radijo reportažai ir žinutės internete. T.Cruise`o pasiekimai šiose srityse neabejotini.

"Ar jį mylite, ar nekenčiate, T.Cruise`as vis tiek yra daugiausia uždirbantis Holivudo aktorius", - rašo žurnalo redaktoriai, apskaičiavę, kad jis per metus uždirbo 67 mln. dolerių (187,6 mln. litų).

Pirmoji vieta "Forbes" šimtuke 43 metų T.Cruise`ui padarys gerą reklamą po vos prieš mėnesį paskelbtos "USA Today"/"Gallup" apklausos, kuri parodė, kad jo žvaigždės spindesys visuomenės akyse pradėjo blėsti ir parama jam siekia tik 35 procentus.

T.Cruise`as taip pat susilaukė pajuokų, kai praėjusią gegužę per Oprah Winfrey pokalbių šou pašoko nuo sofos ir aistringai prisipažino mylįs K.Holmes, kuri neseniai pagimdė jam dukrelę Suri.

Tačiau "Forbes" pažymi, kad laikraščių antraštės kartu su T.Cruise`o sėkme kino teatrų kasose demonstruoja, kad jis vis dar yra prikaustęs visuomenės dėmesį.

T.Cruise`as, kuris praėjusių metų šimtuke buvo dešimtas, pirmoje įtakingiausių įžymybių sąrašo vietoje karaliavo ir 2001 metais.

Pernai įtakingiausia garsenybe buvo tapusi O.Winfrey, kuri šiemet liko trečia, nors ir išplėtė savo multimedijos imperiją apdovanojimui "Tony" nominuotu Brodvėjaus spektakliu "Purpurinė spalva" (The Color Purple) ir kitais projektais.

Pirmosiose vietose taip pat atsidūrė dvi roko grupės - "The Rolling Stones" ir U2, užėmusios atitinkamai antrąją ir ketvirtąją vietas.

Penktoje vietoje liko golfo čempionas Tigeris Woodsas.

Pirmąjį "Forbes" dešimtuką užbaigia "Oskaru" apdovanotas režisierius Stevenas Spielbergas, naujai sužibusi palydovinės radijo stoties žvaigždė Howardas Sternas, reperis 50 Cent, televizijos HBO serialo "Sopranai" (The Sopranos) aktorių komanda ir "Da Vinčio kodo" (The Da Vinci Code) autorius Danas Brownas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją