41-erių metų J.Švidleris taip pat yra milijardierius ir jau turi prabangią jachtą. Būtent jis padėjo oligarchui nusipirkti už 140 mln. svarų futbolo klubą "Chelsea".

J.Švidleris yra klubo valdybos narys, o anksčiau vadovavo Rusijos bendrovei "Sibneft".

"Romanas pažįsta Jevgenijų jau 20 metų, ir jis yra vienas iš nedaugelio žmonių, kuriais pasitiki. Jis niekada nepamirš to, ką padarė Jevgenijus, kad išsipildytų jo svajonė laimėti Anglijos čempionatą", - papasakojo Britanijos žurnalistams vienas informuotų šaltinių, pageidavęs neskelbti jo pavardės.

"Romanas norėjo jam atsidėkoti ir nusprendė padovanoti vieną savo jachtų. Jevgenijus buvo sužavėtas, ir pasakė Romanui, kad nesitikėjo tokio dosnumo", - pridūrė šaltinis.

Žiūrėti dabar Vokietijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato R.Abramovičius atplaukė kita savo jachta - "Pelorus". Kone pusė šalies uostamiesčio Liubeko gyventojų susirinko krantinėje pažiūrėti atlaukusios 115 metrų jachtos. Į 2004 metų Europos čempionatą Portugalijoje R.Abramovičius atplaukė jachta "Grand Bleu".

R.Abramovičius pirmą kartą "susirgo" jachtomis 1999 metais, kai įsigijo du tokius laivus -"Stream" ir "Sophie's Choice" - iš magnato Boriso Berezovskio. Šios jachtos buvo mažylės.

2001 metais jis paklojo apie 100 mln. dolerių už 107 metrų ilgio "Le Grand Bleu". Ji yra šeštoji pasaulyje pagal dydį ir dabar kainuoja apie 140 mln. dolerių.

Tačiau ir "Le Grand Bleu" pasirodė R.Abramovičiui nepakankamai didelė, ir jis išleido dar 57 mln. svarų 115 metrų ilgio jachtai "Pelorus", kuri anksčiau priklausė vienam Saudo Arabijos šeichui.

Jachtoje "Pelorus" įrengta raketų aptikimo sistema, yra dvi aikštelės sraigtasparniams nutūpti, dengtas baseinas, sauna, brangios medienos grindys ir kambariai 22 svečiams ir 42 -aptarnaujančio personalo nariams.

Šiai jachtai - tik treji metai. Ji - viena stilingiausių liukso klasės jachtų.

Be to, jachtoje yra savas mažas povandeninis laivas ir specialūs apšvietimo prietaisai apsisaugoti nuo paparacų. R.Abramovičius nusipirko ją už 100 mln. eurų. "Pelorus" - penktoji pagal dydį jachta pasaulyje. Tarp jos įgulos narių yra ir buvusių SAS - Britanijos specialiųjų pajėgų būrio darbuotojų.

Greičiausia ir pati manevringiausia iš R.Abramoviliaus jachtų - "Ecstasea", jos ilgis - 86 metrai.

2005 vasarą pasirodė pranešimų, kad R.Abramovičius užsakė pastatyti dar vieną jachtą. Ji bus daugiau kaip 160 metrų - pusantros futbolo aikštės ilgio.

Projekto, kurio kodinis pavadinimas "Secret", sukėlė tokį sąmyšį, kad kai kurie jachtų mėgėjai teigia, neva R.Abramovičius ketina pasistatyti dvi naujas milžiniškas jachtas ir vieną pagalbinį laivą degalams gabenti bei visokių "žaisliukų" - motorinių valčių ir sraigtasparnių.

Kaip rašė "The Times", didžiausio pasaulyje jachtos statybos planas buvo parengtas dar pernai. Kai statyba bus užbaigta, dabartinė rekordininkė - 160 metrų ilgio jachta "Platinum" , kurią užsakė pastatyti Brunėjaus princas ir kuri dabar priklauso šeichui Mohammedui, atsidurs antrojoje vietoje.

Pati didžiausia privati plaukiojanti jachta - "Rising Sun" - priklauso kompanijos "Oracle" vadovui Larry Ellisonui. Tačiau ir "Rising Sun" (138 metrai) atsidurs giliai šešėlyje šalia šio "plaukiojančio monstro".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją