Paklaustas, ar šią vasarą dalyvaus Seimo nario Vytauto Lapėno, Rolando Pakso šalininko, bazėje prie Panevėžio vyksiančiame Europos čempionate juokėsi: "Bijau, kad ten man kokios oro duobės neiškastų ir šašlyku neapnuodytų, kaip sykį daug ką apnuodijo".

J.Kairys akrobatinio skraidymo federaciją jau informavęs, jog nuo dalyvavimo panašiose varžybose susilaikys, kol nepamatys, kad akrobatinis skraidymas Lietuvoje vystomas rimtai.

"Pasaulio ir Europos čempionatuose dalyvavau nuo 1981 metų. Kadangi niekam neesu nei finansiškai, nei kaip nors kitaip įsipareigojęs, dabar teikiu pirmenybę Didžiojo prizo varžyboms, kurios aviacijoje yra nemažiau prestižinės negu pirmos formulės automobilių lenktynės. Jeigu man pasisektų vėl laimėti ir naujasis lėktuvas pateisintų visas viltis, jausčiausi padaręs didelį darbą tiek aviacijos ateičiai, tiek ir Lietuvos vardui".

Lietuvos labui J.Kairys planuoja padirbėti ir NATO būstinės padangėje, Belgijoje -- birželio 10 d. pasirodyti visų šalių NATO narių atstovams.

Be to, jo planuose -- pasirodymai arba varžybos Japonijoje, Kinijoje, Portugalijoje, Estijoje, Vengrijoje. Pirmas jo pasirodymas Lietuvoje numatytas gegužės 26 d. virš Paluknės aviacijos bazės. Taip pat jis ruošiasi rugpjūčio 1 d. dalyvauti Klaipėdos jubiliejaus šventėje, "lėktuvu atidaryti šampaną", o paskui neaplenkti ir Lietuvai jubiliejinių renginių.

Kai tik Vilniuje bus pastatytas Karaliaus Mindaugo tiltas J.Kairys ketina praskristi po juo su lietuvaite taip, kad "jai tai būtų tikras meilės Tėvynei išbandymas". Kaune, Karaliaus Mindaugo krantinėje, J.Kairys planuoja aukščiausio lygio lenktynes "žemė-oras".

Taip pat neatsisako minties, jeigu "atsirastų lėšų", pristatyti Lietuvai pasaulio Didžiojo prizo varžybas.

Pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite: