A. Rimiškis, kurį nemenka vieno žurnalisto melo porcija gerokai suerzino, nesiruošia kibti pastarajam į atlapus, tačiau siekdamas išvengti tolesnio savo gerbėjų klaidinimo, nori paaiškinti, kokia yra tiesa, rašoma pranešime spaudai.

“Niekam ne paslaptis, kad po vidurinės mokyklos įstojau į Vilniaus kolegiją, tačiau mokslus mečiau tapęs realybės šou “Kelias į žvaigždes” dalyviu,- pasakojo jūžintiškis. – Realybės šou pasibaigus, karo prievolės administravimo tarnybos Rokiškio skyrius atidėjo šaukimą, todėl toks sprendimas paskatino mane ramiai planuoti tolesnį savo gyvenimą. Mąsčiau apie mokslus aukštojoje mokykloje, koncertinę veiklą, apie tai, kaip galėčiau padėti ketvirtus metus ūkininkaujančiam tėvui. Persikėlęs gyventi į Klaipėdą, už realybės šou metu laimėtus pinigus įsigijau būstą daugiaaukščiame name. Kadangi jis šiuo metu vis dar statomas, priėmiau vieno iš prodiuserių Gintaro Bendžiaus siūlymą ne tik laikinai apsigyventi jo bute, bet ir ten prisiregistruoti - deklaruoti gyvenamąją vietą. Ar žmogus, vengiantis, kaip tvirtina vienas žurnalistas, karinės tarnybos, būtų taip pasielgęs?”

Maža to, A. Rimiškis apie pasikeitusią gyvenamąją vietą registruotu laišku informavo ir Karo prievolės administravimo tarnybos Rokiškio skyrių.

“Apskritai kalbant, dedasi kažkokie keisti dalykai: Rokiškio skyriaus sprendimas atidėti mano karinę tarnybą vėliau atšaukiamas, žiniasklaida ima rašyti, kad aš neva slapstausi dabar jau nuo Klaipėdos prievolės centro, nors negavau nė vieno šaukimo atvykti. Tik iš vietinės spaudos uostamiestyje sužinojau, kad esu įtrauktas į šaukimus ignoruojančių prievolininkų sąrašą.”

Gegužės 25-ąją A. Rimiškis, nors ir negavęs šaukimo, nuvyko į Klaipėdos karo prievolės centrą. “Taip pasielgiau todėl, kad myliu savo Tėvynę ir gerbiu jos įstatymus,” – teig jis.

Populiarus dainininkas sako neturįs ką slėpti: „Nuoširdžiai prisipažįstu, kad, žinodamas, jog mano karinė tarnyba Rokiškyje buvo atidėta, tiesiog susiplanavau savo gyvenimą. Koncertinė veikla – svarbi, tačiau tikrai ne esminė ateities dalis. Ne ką mažiau svarbesnis man yra aukštasis išsilavinimas. Siekdamas žinių, šiuo metu intensyviai ruošiuosi stojamiesiems egzaminams į Klaipėdos universiteto Menų fakultetą. Be to, su tėvuku buvome sutarę, kad aš jam padėsiu tvarkyti ūkį, todėl investavau į tai dalį savo laimėtų pinigų ir didžiuojuosi tapęs lygiaverčiu savo tėvo partneriu.”

Beje, ši partnerystė tapo lemtinga A. Rimiškiui: pagal įstatymus, kai šauktinis ūkininko šeimoje yra vienintelis darbingas vyras, jis nėra šaukiamas atlikti karinės tarnybos – ji atidedama vienieriems metams.

Tokį sprendimą birželio 1-ąją priėmė Klaipėdos miesto savivaldybės Karo prievolininkų atrankos komisija.

Anot dainininko, nors karinės tarnybos atidėjimą jam numatė įstatymai, komisijos pirmininkas, atvirai pareiškęs, jog “jam daromas spaudimas iš Vilniaus paimti Rimiškį į kariuomenę bet kokiu atveju”, ilgai delsė priimti sprendimą.

“Trys valandos laukimo galop ėmė panašėti į cirką”,- situaciją įvertino jūžintiškis.

“Nepaisant to, kad privalomoji karinė tarnyba, vadovaujantis Lietuvos įstatymais, man atidėta, savo pareigą Tėvynei vis tiek atliksiu. Tikiuosi, kad atitiksiu fizinio pasirengimo, sveikatos būklės reikalavimus bei moralines savybes, į kurias atsižvelgiama priimant į Krašto apsaugos savanorių pajėgas”,- viliasi A. Rimiškis.

Dainininkas, atmesdamas visas apkalbas, deda ranką prie širdies ir sako, kad nori iš gyvenimo ne tiek jau ir daug: “Noriu išmokti ginti Tėvynę, nes tai privalo mokėti kiekvienas tikras vyras. Tikiuosi, kad tapęs savanoriu, galėsiu siekti ir kitų užsibrėžtų tikslų - mokytis ir padėti tėvams.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją