Kurią šalį pasirinktumėte povestuvinei kelionei? Tunisą, Maldyvus ar Keniją?

„Koks skirtumas, kur keliauji, kai šalia yra mylimas žmogus“, – juokiasi vos prieš savaitę iš Egipto grįžęs grupės „Kastaneda“ narys Donatas Baumila-Dunis.

Šią šalį Donatas ir Dainė pasirinko neatsitiktinai – kelionę jiems padovanojo... buvęs merginos gerbėjas. Žinoma, ne toks, kur dūsaudamas skambina naktimis ar rymo po langais.

„Su tokiu gerbėju aiškintumėmės vyriškai, – juokiasi dainininkas. – Daugiau nei prieš metus, dar prieš „Dangų“ ir „Kastanedą“, mudu dalyvavome LNK žaidime „Myli, nemyli“. Buvome melagių pora, bet iš trijų pretendenčių Dainę išsirinkęs vaikinas to nesuprato. Taip mums atiteko kelionė į Egiptą“.

Prieš skrydį pora apie Egiptą prisiklausė įvairiausių pasakojimų. Tarp patarimų, kaip šioje šalyje reikėtų elgtis, buvo ir toks: „Prieš ir po kiekvienų pietų būtinai išgerkite degtinės. Tą patį būtinai padarykite ir vakare, kitaip nepadės jokie vidurius kietinantys vaistai“, – patarė „žinovai“.

„Laimė, viešbutyje, kur apsistojome, maitinimas buvo geras, tad dezinfekuotis nebuvo reikalo“, – juokiasi Dunis.

Nemėgsta tinginiauti. Anksčiau naujasis „Kastanedos“ narys su Daine atostogaudavo tik Lietuvos pajūryje. Dunis sako, kad yra aktyvaus poilsio mėgėjas, o Egipte pirmą kartą išmėgino pasyvų poilsį.

Dainei su šia užduotimi pavyko susidoroti kur kas geriau nei jos vyrui. Jauna moteris ramiai leisdavo laiką paplūdimyje, mėgaudamasi saule ir gražiu vaizdu. O Donatui toks poilsio būdas apkarto labai greitai.

Jau po kelių dienų jis ėmė galvoti apie artėjantį grupės koncertinį turą, darbo spalvotaisiais metalais prekiaujančioje įmonėje reikalais ir kitais žemiškais rūpesčiais. „Būdavo momentų, kai dėl energijos pertekliaus lakstydavau iš vieno kambario galo į kitą, o Dainė mane ramindavo“, – juokdamasis nesenus įvykius prisimena Dunis. Iš šių kančių jį išvadavo ekskursijos. „Smagiai praleidome laiką Kaire, į kurį iš Hurgados, kurioje buvome apsistoję, autobusu kratėmės net šešias valandas. Su malonumu prisimenu ir žvejybą Raudonojoje jūroje. Tiesa, ji buvo primityvi ir nelabai sėkminga, tačiau plaukiodami kateriu praleidome daug malonių akimirkų. Bet vis tiek man buvo per daug ramybės“, – šypsosi Donatas.

Džiaugiasi pakabučiu. Kadangi kelionės metu jaunavedžiams dar nebuvo išblėsę vestuvių puotos įspūdžiai ir romantiškos nuotaikos, vienas kitą jie stengėsi pradžiuginti įvairiausiomis dovanėlėmis.

„Pirkome vienas kitam viską, kas tik patikdavo. Pats smagiausias, gražiausias ir mieliausias daiktas, kurį parsivežiau, – tai Dainės dovanotas odinis pakabutis su iltimi ir karoliukais. Taip ir neišsiaiškinau, kokiam gyvūnui ši iltis priklausė. Bet pakabutis tikrai nuostabus“, – džiaugiasi D.Baumila. Dainininkas neslepia, jog po parduotuves vaikščioti nebuvo pats maloniausias užsiėmimas. „Visa šalis man priminė vieną didelį turgų – prekeiviai įkyriai lenda, tempiasi į vidų, čiumpa už piniginės, apgaudinėja – brrrr... – pasakoja dainininkas. – Šiek tiek erzino ir tai, kad arabai kaip musės lipo prie mano šviesiaplaukės žmonos, siūlė ją parduoti, keisti į kupranugarius ir dar kitokių kvailysčių prisigalvojo. Žodžiu, turėjau saugoti neatsitraukdamas nė per žingsnį“.

Atostogaus kitur. Šiek tiek daugiau nei prieš savaitę iš povestuvinės kelionės grįžusi pora vėl kibo į darbus: Dainė pluša notaro kontoroje, Dunis – spalvotaisiais metalais prekiaujančioje įmonėje. Be to, koncertinė „Kastanedos“ veikla taip pat intensyvi.

„Kai tik rasime laiko, būtinai vėl važiuosime atostogauti, tačiau tik ne į Egiptą, – patikina Donatas. – Tikiuosi, kitose šalyse žmonės bus ne tokie įkyrūs“.