Pasak Lietuvos nacionalinio dramos teatro pranešimo, jau traukinyje aktoriai pradėjo dalinti autografus, o atvykusius į Sankt Peterburge juos nuolat pasitikdavo atpažįstantys žvilgsniai.

Korespondentai aktorius sekiojo porą dienų iki spektaklio ir po jo. Teatro salė buvo perpildyta, o žiūrovams net pristigo ausinių.

Interviu su aktoriais transliavo kelios Sankt Peterburgo radijo stotys ir televizijos. Net du televizijos kanalai vieną dieną rodė Andrejaus Tarkovskio filmą "Soliaris", kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka D.Banionis. Viešnagės metu dieną aktoriai buvo vežiojami juodu limuzinu.

Neseniai D.Banionis tapo Tarptautinės teatro akademijos Maskvoje akademiku ir pimuoju lietuvių, kuriam suteiktas šis garbės titulas. Iš užsienio aktorių jį yra gavusi tik prancūzų teatro ir kino aktorė Ani Girardot.

Raimundo Banionio režisuotas vokiečių dramaturgo Paulo Barzo "Susitikimas",kuriame vaidina ir Vytautas Tomkus, buvo parodytas praėjusį šeštadienį. Spektaklyje pasakojama išgalvota istorija apie dviejų kompozitorių George'o Friderico Handelio (Georgo Frideriko Hendelio) ir Johanno Sebastiano Bacho susitikimą.

Tai jau ketvirtasis festivalis, kuriame kartu dalyvauja NVS ir Baltijos šalys. Festivalį rengia teatras "Baltijskij dom", Rusijos teatro veikėjų sąjungos Sankt Peterburgo skyrius bei Tarptautinis Baltijos festivalių centras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją