"Aš didžiuojuosi, kad mes paskyrėme maestro Mstislavą Rostropovičių UNAIDS specialiuoju atstovu, - sakė UNAIDS vykdomasis direktorius Peteris Piotas. - Esu įsitikinęs, jog maestro Rostropovičiaus prestižas, talentas ir dalyvavimas sprendžiant šias problemas padės Jungtinėms Tautoms pasiekti, kad šis raginimas būtų toks stiprus ir pasiektų žmonių širdis ir protus visame pasaulyje".

Nuo 1991 metų M.Rostropovičius ir jo žmona, garsi dainininkė Galina Višnevskaja per savo nekomercinį fondą aktyviai dalyvauja renginiuose, kurių tikslas - pagerinti medicinos pagalbą Rusijoje ir kitose naujose nepriklausomose valstybėse, kurios anksčiau įėjo į Sovietų Sąjungos sudėtį.

Šis fondas taip pat remia nėščių moterų tyrimus, siekiant nustatyti, ar jos neužsikrėtusios ŽIV, ir rūpinasi ŽIV užsikrėtusiais vaikais.

"ŽIV kelia labai didelę grėsmę kiekvieno žmogaus, ypač vaikų sveikatai, - sakė maestro. - Vaikai miršta kasdien, nes negali pasinaudoti profilaktikos priemonėmis, gydymu, priežiūra ir parama, kurie galėtų išgelbėti jų gyvybę. Kaip UNAIDS specialusis atstovas, aš padėsiu gelbėti vaikų gyvybes, skatindamas pasaulio lyderius ir tarptautinę bendriją prisiimti atsakomybę už kovos su AIDS organizavimą".

UNAIDS nuomone, pasaulinė AIDS epidemija yra viena sunkiausių krizių, apėmusių pasaulį šiandien. Visame pasaulyje iš beveik 40 mln. žmonių, užsikrėtusių ŽIV, beveik ketvirtadalis - jaunesni nei 25 metų.

Jaunuoliai nuo 15 iki 24 metų sudaro maždaug pusę naujų užsikrėtusiųjų ŽIV visame pasaulyje. Kasdien užregistruojama maždaug 1800 naujų užsikrėtusių ŽIV jaunesnių nei 15 metų vaikų, kurie užsikrėtė nuo savo motinų. Kas minutę vienas vaikas miršta nuo ligų, susijusių su AIDS, ir kas minutę vienas vaikas užsikrečia ŽIV.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją