Atidarymo metu surengtas ypatingas vakaras svarbiems svečiams, žinomiems pramogų pasaulio veidams ir vilniečiams. Vakaro nepraleido Gintarė Gurevičiūtė, Maria Randers, broliai Lavrinovičiai su žmonomis, Žilvinas Grigaitis, Jogaila Morkūnas, Artūras Zuokas, Marija Palaikytė, Saugirdas Vaitulionis, Marius Jovaiša ir daugelis kitų žinomų žmonių.

Viešbutis svečius pasitiko visiškai atnaujintomis erdvėmis: Valdovų rūmų gobelenų motyvais papuoštais ir moderniai įrengtais kambariais, atnaujintu „Astorija Brasserie“ restoranu su nauju prancūziškos virtuvės įkvėptu meniu, unikaliu vyno rūsiu ir unikalų senamiečio vaizdą atveriančia stogo terasa.

Renginyje apsilankiusi nuomonės formuotoja Marija Randers džiaugėsi atsinaujinusia vieta, kurioje puoselėdama tradicijas su šeima susitinka kiekvienais metais.

„Mes čia susirenkame kiekvieną žiemą. Kartu su visa šeima ir danų bendruomene visada švenčiame danų šventę ir valgome antį. Ar rinktumėmės viešbutį ar restoraną pirmiausias dalykas į ką atkreipiu dėmesį yra švara ir aptarnavimas. Čia aptarnavimas yra būtent tai, kuo šis viešbutis gali didžiuotis“, − įspūdžiais pranešime spaudai dalinosi M. Randers.

Geriausių atsiminimų apie viešbutyje esantį legendinį restoraną turi ir fotografas bei keliautojas Marius Jovaiša.

„Čia vyko daug svarbių mano gyvenime švenčių: projektų pristatymai, pusbrolio vestuvės. Būtent šiame restorane valgydami austres su mano buvusiu partneriu sudėliojome visą susitarimą ir sukirtus rankomis pardaviau vieną iš savo verslų“, − prisiminimais dalinasi M. Jovaiša.

Paklaustas, kas žinomam keliautojui yra svarbiausia renkantis viešbutį, M. Jovaiša patikino, kad svarbiausias kriterijus – vaizdas pro langą.

„Numeris vienas yra tai, ką matau praskleidęs užuolaidas. Aš visada geriau sumokėsiu brangiau už kambarį, bet turėsiu gražiausią įmanomą vaizdą. Juk į kitą šalį tam ir atvažiuoji, kad galėtum ja grožėtis, man tai labai svarbu. Dar svarbu, kad atsikėlęs ryte turėčiau, kur pabėgioti – tai mano rutinos dalis, todėl ir viešbutį renkuosi su tam puikiai tinkama lokacija. Žinoma, negaliu neatkreipti dėmesio ir į pusryčius - jie turi būti gausūs, su dideliu pasirinkimu, šviežiais vaisiais ir daržovėmis“, − savo kriterijus vardino žinomas keliautojas.

Naują savo erą pradedančio viešbučio atidaryme svečiai mėgavosi atsinaujinusio restorano patiekalais, išskirtiniais kokteiliais, senamiestį užpildžiusiais saksofono garsais ir unikaliais vakarą praturtinusiais meniniais pasirodymais. Po skirtingus viešbučio kambarius pasklido artistai – čia galėjai išvysti ir šokį atliekančią baleriną Kristiną Tarasevičiūtę, ar gerėtis užburiančia Aistės Baliunytės - Dailidienės arfos melodija.

Menu praturtintą vakarą vainikavo įspūdingas menininkės Monikos Dirsytės ir operos solistės Agnės Sabulytės sukurtas ir „Art‘Vilnius“ įvertintas performansas „Ašies kodas“, kurį viešbučio prieigose stebėti galėjo ne tik vakaro svečiai, bet ir visi aplink gausiai susirinkę vilniečiai.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją