Instagrame L. Suodaičio buvo klausiama, ar po kardomosios priemonės taikymo pabaigos jo žmona V. Siegel bandė tiesiogiai susisiekti.

„Jokio ryšio. Bendrauja tarpusavyje tik advokatai. Aš kontakto neinicijuoju, kad vėliau nebūtų pokalbio turinys išvartytas savaip. Šiaip nelabai apie ką turime kalbėti, manau“, – instagrame rašė L. Suodaitis.

Tiesa, žinomas vyras dar kartą patvirtino, kad nepaduoti ir skyrybų dokumentai. Anot jo, tai bus pats paskutinis veiksmas, kuris šioje istorijoje užtruks ilgiausiai.

Verslininkas neslėpė, kad kartais būna akimirkų, kai sudėtinga tvarkytis su emocijomis ir sunkumais, tačiau stengiasi išlikti ramus ir susikoncentravęs.

„Būna visaip, ypač, kai kokį advokatų bullshitą vaiko tema gaunu, bet 95 proc. laiko ramiai, koncentruotai ir strategiškai. Neįprasti du mėnesiai buvo. Darbas labai padeda mintis užimtas laikyti. Visi triggeriai dabar teisiniuose rėmuose, tai nelabai ką pagreitinsi“, – rašė L. Suodaitis.

V. Siegel vyras paklaustas, ar dažniau pavyksta pasimatyti su sūnumi, pasakojo neseniai apskaičiavęs, jog per du mėnesius vaiką matė vos daugiau nei vieną parą.

„Kaip tik suvedžiau, tai atmetus keliones tarp namų, per daugiau nei du mėnesius vaiką mačiau apie 30 valandų“, – teigė L. Suodaitis.

Jis neslėpė, kad stipri meilė, kurią žinomi žmonės vos prieš kelis mėnesius demonstravo socialiniuose tinkluose dingo tada, kai jis atsidūrė areštinėje. Vis dėlto vyras atvirai prisipažino – dabar jaučiasi kur kas laisvesnis ir laimingesnis.

„Kartais apima jausmas, kaip iš komos pabudus“, – teigė L. Suodaitis.

O sulaukęs klausimo, kokias didžiausias pamokas gavo būdamas praeituose santykiuose, žinomas vyras rašė, jog retais atvejais, bet ateityje gali būti kitaip, nei praeityje.

„Ypač, kai kalba eina apie žmones“, – mįslingai rašė L. Suodaitis.

L. Suodaitis papasakojo, kad nutiko konflikto su V. Siegel metu

Šeštadienio popietę skandalo sūkuryje atsidūręs L. Suodaitis pirmą kartą papasakojo savo versiją, kas nutiko tą vakarą, kuomet Viktorija Siegel į namus iškvietė policijos pareigūnus. Instagrame vyras atskleidė ne vieną intriguojančią detalę apie jo ir Viktorijos Siegel smurto bylą.

„Gaila, kad į šitą šventimą neišeina pasiimti sūnaus – vistiek trečia karta Suodaičių. Bet nieko. Jei ne pačiam su sūnumi, tai aš pas tėtį važiuoju. Parašė ir anos pusės advokatė motyvą, kodėl buvo nuspręsta vežtis į neva verslo kelionę vaiką (Viktorija Siegel į darbo kelionę kartu pasiėmė sūnų Lauryną – Delfi past.) – nes praėjusį kartą apsilankė vaikų teisės.Tai čia apie tuos gyvulius abipusiai tikriausiai galima pritaikyti – tas ant to. <...> Buvau žadėjęs papasakoti apie tą antradienį, manau, visi matom, kad nebus čia kitaip. Šiek tiek praeikime per visą tą įvykį ir detales, užfiksuotas nutartyje. Ir duokim faktų.

Visas antradienio įvykis telpa maždaug į 15 minučių – nuo pradžios iki kol išvažiavau iš namų. Išėjau į garažą parūkyti, paskui mane atėjo kita to įvykio pusė ir bandė iš mano rankų nugriebti telefoną. Tada įvyko rankų apdraskymas, buvo bandoma išvartyti, neva paėmiau kito žmogaus ranką ir apsidraskiau pats apyrankėmis. Bet teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad šis atvejis yra mažai tikėtinas ir apdraskymai, užfiksuoti ligoninėje, į kurią aš nuvažiavau, buvo padaryti nagais.

Keli konfliktų epizodai persikėlė į kitas namų vietas, kur buvo einama paskui mane. Tyrimo medžiagoje užfiksuota, kad kita konflikto pusė buvo aktyvi, ėjo paskui, bandė išlupti telefoną, įvairiai provokavo, bet nelabai išėjo tai padaryti. O kaltinimai man, kad buvo guzas, tai teismo medicinos ekspertai užfiksavo ne guzą, o nežymią kraujosrūvą kaktos srityje, kuri buvo neva sukelta dviem mano kumščių krumplių smūgiais. Jeigu įsivaizduojate, ką reiškia du vyro smūgiai krumpliais, tai galit maždaug įsivaizduoti, kad nežymi kraujosrūva veikiausiai nuo tokio dalyko neatsiranda.

Vienos iš tų eilučių, kurios nebuvo visiškai patogios, tai, kad mano advokato prašymu sekančią dieną, kai papuoliau į areštinę, policijos tyrėjai užfiksavo tiek nuotraukomis, tiek aprašais mano plaštakų išorines dalis – buvo užfiksuota, kad smurtavimo žymių krumpliuose nėra. Įprastu atveju būtų kraujosrūvos ant krumplių.

Kiek vėliau ekspertai nustatė, kad kraujosrūva gal ir buvo, bet primenu, kad iki kol atvažiavo policija, manęs namuose jau nebuvo. Gali būti, kad kraujosrūva buvo padaryta kietu, buku paviršiaus daiktu. <...> Neatmetama, kad žmogus taip galėjo padaryti pats, atsitrenkęs į tokį daiktą.

Beje, vienas iš liudininkų, kuris nuėjęs į laidas pasakoja, kaip pradėjo dirbti gruodį, bet žino, kas buvo lapkritį ir kiek lagaminų prieš trejus metus atsivežiau.

Ką reiškia nutraukimas ikiteisminio tyrimo dėl mažareikšmiškumo – tai mažareikšmiškumas, kai sužalojimai nedaro kažkokios įtakos sveikatai. Teisiškai šitas veiksmas dėl to, kad byla nenueitų iki teismo. Žmonėms duodamas šansas apsieiti be baudžiamųjų procesų.

Pagal tai galite įsivertinti kritiškai, ką reiškia „mačiau žaizdas“, kurių nebuvo ir kaip ta visa gvardija buvo pasiruošusi suvaryti į vienus vartus. Nei planas, nei žaizdos nesigavo, bet matau, kad viskas kaip ir užmiršta“, – instagrame kalbėjo L. Suodaitis.

Nutraukti ikiteisminiai tyrimai

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, įvertinusi ikiteisminių tyrimų metu surinktus duomenis, liudytojų parodymus, priėmė nutarimus nutraukti ikiteisminius tyrimus, kurie buvo pradėti š. m. balandžio mėn. pradžioje po tarp Vilniaus rajone gyvenančių sutuoktinių L. Suodaičio ir V. Siegel-Suodaitės namuose kilusio konflikto.

Sprendimai nutraukti ikiteisminius tyrimus priimti konstatavus, kad padarytos nusikalstamos veikos buvo mažareikšmės. Prokurorės priimtus nutarimus patvirtino Vilniaus regiono apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas.

Ikiteisminiai tyrimai dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo (pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d.) buvo pradėti susipažinus su abiejų konflikte dalyvavusių sutuoktinių pareiškimuose nurodyta informacija.

Siekiant išsiaiškinti ir patikslinti pareiškimuose nurodytas aplinkybes, išsamiai ir nešališkai ištirti galimai padarytas nusikalstamas veikas, buvo apklausti pareiškėjai, kiti asmenys, galėję suteikti tyrimui reikšmingos informacijos, gautos specialistų išvados.

Tyrimų metu nustatyta, kad abu sutuoktiniai konflikto metu padarė vienas kitam sužalojimus, vertinamus kaip nežymus sveikatos sutrikdymas, ir sukėlė vienas kitam fizinį skausmą.

Surinktų duomenų visuma leidžia daryti išvadą, kad sutuoktinių veiksmai buvo spontaniški kilus konfliktinei situacijai ir nebuvo pasiekę tokio pavojingumo laipsnio, kad, vertinant pagal protingumo, proporcingumo, teisingumo ir kitus bendruosius teisės principus, būtų pagrįstas baudžiamojo pobūdžio priemonių taikymas.

Abu sutuoktiniai atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl padarytos nusikalstamos veikos mažareikšmiškumo vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 37 straipsniu.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorės priimti nutarimai nutraukti ikiteisminius tyrimus dėl mažareikšmiškumo gali būti skundžiami Vilniaus apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)