Tarsi prancūziškame filme pasijutę žinomi pramogų pasaulio atstovai leidosi į nostalgišką prisiminimų kelionę. Nacionaliniame parke įsikūręs restoranas saugo ne vienos garsenybės brangias akimirkas: vieni čia leido vaikystę, kiti, vos įžengę, prisiminė gražiausius gyvenimo momentus, rašoma pranešime spaudai.

Vakaro istorinėje, krioklių apsuptoje aplinkoje nepraleido daugybė įžymybių: televizijos kūrybos vadovė Eglė Skrolytė su vyru Jonu Elvikiu, iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius, televizijos laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė, viešųjų ryšių ir rinkodaros specialistė Rima Olberkytė – Stankus, verslininkė Vidmantė Martikonytė – Medišauskienė su vyru Pauliumi, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, dizainerė Diana Vapsvė su vyru Virginijumi, viešųjų ryšių specialistas Gediminas Malaškevičius su žmona Olga, stilistė Milda Metlovaitė, vedybų planuotojas Liutauras Galinis, dainininkė Diana Dargienė su dukra Une, prodiuseris Egmontas Bžeskas, sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas bei daugelis kitų žinomų veidų.

Jaukios aplinkos apsuptyje garsūs žmonės mėgavosi atsinaujinusio restorano meniu patiekalais ir negalėjo atsigrožėti gamtos vaizdais. Kviestiniams svečiams gražiausias Franko Sinatros dainas dovanojo muzikiniuose projektuose išgarsėjęs atlikėjas Martynas Vilius bei vienas geriausių šalies klavišininkų Leonidas Mieldažis.

Retai viešumoje matoma dizainerė Diana Vapsvė prisipažino, kad restoranuose lankosi itin retai, tačiau šio vakaro laukė vos gavusi kvietimą: „Šiandien, kai įžengiau čia, iškart užplūdo pačios maloniausios emocijos. Man ši vieta – ypatinga. Lygiai prieš trylika metų šiame malūne šventėme dukros krikštynas. Mums tai labai didelė šventė ir labai svarbus prisiminimas. Atrodo, kad šiandien vėl išgyvenau tas akimirkas. Ši vieta pripildyta istorijos, o mes su vyru ir dukra irgi čia turime savo asmeninę istoriją.“

Restoranas „Vandens malūnas“ įsikūręs viename iš Verkių regioninio parko architektūros paminklų – buvusiame vandens malūne. Restorano interjerui išskirtinumo ir unikalumo teikia autentiškos XIX a. detalės bei senojo malūno girnos. Nuo 1999 metų veikiantis restoranas yra vienas seniausių restoranų sostinėje. Ypatingos gamtos apsuktyje stūkstantis restoranas sujungia istorinę aplinką ir modernią europietišką virtuvę, kurią vakaro metu įvertino ir garsūs veidai.

Televizijos kūrybos vadovė Eglė Skrolytė sako, kad šioje vietoje ji jaučia ypatingą aurą ir nors iki šiol čia lankytis neteko, garsi moteris jau ima planuoti vakarus su šeima ir artimiausiais bičiuliais.

„Mes mėgstame savaitgaliais pabėgti nuo miesto šurmulio, ši vieta yra mieste, tačiau, atrodo, kad būtum nuvykęs toli, šimtus kilometrų. Man ir mano šeimai svarbu leisti laisvalaikį taip, kad turėtume kokių nors potyrių, kad vieta būtų su istorija ir leistų skleistis fantazijai bei kūrybai. Aš jau mintyse dėlioju kelis scenarijus, ką čia galima būtų nuveikti.“,– pasakojo E. Skrolytė.

Iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius taip pat mėgsta savo laisvalaikį planuoti taip, kad jis būtų turiningas ir leistų pailsėti nuo kasdienių renginių ir įtempto darbo grafiko, o ši istorinė vieta jam primena vaikystę, kai čia lankydavosi ko ne kasdien: „Visai šalia mano tėveliai turėjo sodą. Ir kai tik važiuodavom pro šalį, aš visuomet prašydavau rinktis ilgesnį maršrutą, kad galima būtų čia sustoti ir pamatyti tą nepaprastą malūną. Ši vieta man tokia magiška, nostalgiška, kur galima atsipalaiduoti ir pasijusti tarsi filme. Taip pat man labai patinka tekantis vanduo, kurio čia gausu – upė, kriokliai. Aš net namuose, kai pavargstu, noriu pailsėti, nuo visko atsiriboti, pasileidžiu tekantį vandenį ir jis mane iškart nuramina“,– sako M. Žmuidinavičius.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją