Į Nacionalinį Kauno dramos teatrą rinkosi artimiausi aktorei žmonės – nuo kolegų, ją mylėjusių šeimos narių iki pažįstamų.

Atsisveikindami su aktore jos artimieji jai atnešė ne tik gėles, bet ir šiltus prisiminimus. Tarp šių žmonių buvo ir D. Rudokaitės dukra Akvilė Žirgulytė, kolegos Rolandas Kazlas, Nijolė Narmontaitė, Vidas Bareikis ir kiti.

Urna su aktorės pelenais stovėjo teatro scenoje. Nepaprastai gražia akimirka tapo ne tik jos urną apsupę gėlių žiedai, bet ir pabaigoje išgirsti gausūs plojimai.

Po atsisveikinimo teatre į amžinąjį poilsį aktorė buvo išlydėta Romainių 1-osiose kapinėse.

Delfi primena, kad gegužės 22 d. apie aktorės, menininkės, psichoterapeutės netektį teatrui pranešė sutuoktinis Vytautas Blaževičius. Jis taip pat atskleidė, kad moteris sirgo sunkia liga.

Aktorės mirtis palietė ir jos kolegą, Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinį direktorių Egidijų Stanciką.

„Tikrai ne laikas išeiti, kai ne tik gamtoj, bet ir gyvenime – pavasaris. Tiek daug vilties visad buvo girdima Daivos žodžiuose. Tiek šviesių ir prasmingų planų. Didžiulė netektis teatrui. Mus paliko jauna ir ypatingai plačios bei unikalios kūrybinės saviraiškos aktorė, žmogus, bičiulė…

Nuoširdi užuojauta dukrai, vyrui, sesei ir broliui bei visai aktorių bendruomenei“, – sakė E. Stancikas.

Delfi primena, kad moteris gimė Panevėžyje 1969 m. balandžio 15 d., o nuo 1987 iki 1991 m. mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur įgijo dramos aktorės specialybę.

Savo profesinį kelią D. Rudokaitė tęsė 1990 metais JAV, prestižinėje „Juilliard“ meno mokykloje Niujorke.

Ji taip pat buvo „Šiaurės Atėnų“ bei Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė. 2006 m. baigė psichologijos studijas Vytauto Didžiojo universitete.

2005 nusprendė studijuoti Europos psichodramos institute, kur tapo sertifikuota psichodramos terapeutė, mokytoja, supervizorė.

Nuo 2009 m. iki 2018 m. – Lietuvos psichodramos draugijos prezidentė, Europos psichodramos asociacijos narė, Lietuvos psichodramos draugijos narė.

2016 m. ji tapo Vytauto Didžiojo universiteto ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorė.

2018 m. Daiva Rudokaitė Lietuvos sveikatos mokslų universitete įgijo Sveikatos psichologijos magistro laipsnį ir tais pačiais metais jai buvo suteiktas Lietuvos psichodramos draugijos Garbės narės vardas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją