Savo mintimis ir prisiminimais viešai dalijosi ne tik politikai, bet ir atlikėjai, visuomenės veikėjai.

„Šiandien mirė elegancija.

Ta nuostabi ir kvapą gniaužianti bei mūsuose begalingai reta, kurią galima įrašyti į raudonąją knygą.

Ta, kurią bepamatysi tik klasikiniuose filmuose ar archyvinėse nuotraukose iš septintojo dešimtmečio Paryžiaus aukštuomenės susibūrimų. Ta, kuri yra ikoniška ir visų siekiama, bet retai išvystama realybėje. Elegancija, kuri duota Dievo ir spinduliuoja iš vidaus.

Elegancija niekada nebuvo ir nebus rūbai, batai ar tvarkingai sušukuoti plaukai. Kai asmenybė yra didi, ji ir su treningais spindės aristokratiška laikysena bei geromis manieromis. Tokių moterų gimsta vos kelios per epochą ir, manau, įvardinti galėtume vos kelias.

Alma Adamkienė man visada buvo ta moteris, kuri galėtų būti pavyzdžiu visoms: kaip elgtis, kaip kalbėti, kaip atrodyti ir kaip gyventi!

Lietuva niekada neturėjo ir vargu bau ar beturės tokio kalibro Pirmąją šalies ponią.Tačiau ji visada liks siekiamybe ir pasididžiavimu, kurią Lietuva turėjo.

Lengvos kelionės, Ponia Elegancija“, – socialiniame tinkle savo mintimis dalijosi „L'Officiel“ žurnalo redaktorius Saugirdas Vaitulionis.

„Mirė Lietuvos pirmoji ponia Alma Adamkienė. Užuojauta artimiesiems. Ilsėkitės ramybėje“, – rašė atlikėjas Raži Aleksandrovičius.

„Žodžiai skamba banaliai, kai išeina širdžių Karalienės. RIP Alma Adamkiene“, – mintimis dalijosi renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė.

„Skaudi netektis. Išėjo Alma Adamkienė. Nuoširdi užuojauta Prezidentui Valdui Adamkui ir visiems ją pažinojusiems. Amžinoji Šviesa Jai tešviečia“, – užuojautos žodžius reiškė operos dainininkas, politikas Vytautas Juozapaitis.

„Alma Adamkiene, jūs amžinai liksite mūsų širdyse“, – rašė verslininkė Asta Meschino.


Instagrame nuotrauka su Alma Adamkiene pasidalijo ir atlikėjas Rytis Cicinas. „Ilsėkitės ramybėje, ponia Alma“, – šalia įamžintos akimirkos rašė dainininkas.

„Gražus, gražaus žmogaus gyvenimas baigėsi. Liko tik puikus pavyzdys visiems likusiems. Lengvos kelionės namo, ponia Alma. Jūs visada liksite širdžių karalienė“, – socialiniame tinkle savo mintimis dalijosi verslininkė Daina Bosas.

„Alma“, – trumpai rašė ir nuomonės formuotoja Krolina Meschino, kuri su sekėjais instagrame pasidalijo keliomis A. Adamkienės fotografijomis.

„P. Alma“, – šalia pasidalintos nuotraukos instagrame rašė ir atlikėja Nijolė Preigytė-Rukaitienė.

„Ne „buvusi“, o vienintelė pirmoji ponia R.I.P.“, – teigė atlikėja Inga Janakauskaitė.

„Nuostabus žmogaus pavyzdys, kaip gyventi su meilės pilna širdimi“, – jautriai rašė ir televizijos laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.

„Amžiną atilsį, ponia Alma“, – trumpą žinutę socialiniuose tinkluose paliko žurnalo „L'Officiel“ prodiuserė Elena Puidokaitė-Bruzgulienė.

„Pirmoji Lietuvos dama. Amžinai“, – rašė žurnalistas Orijus Gasanovas.

Delfi primena, kad per abi V. Adamkaus kadencijas Velionė nepriekaištingai atliko pirmosios šalies ponios pareigas, aktyviai dalyvavo labdaringoje veikloje.

Pastaraisiais metais A. Adamkienė dėl silpnos sveikatos vis rečiau prezidentą lydėdavo renginiuose. 2009 m. jai implantuotas širdies stimuliatorius.

Apie žmonos sveikatą V.Adamkus paatviravo 2011 m. išleistoje knygoje „Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai. 1998 m. A. Adamkienė buvo išrinkta Lietuvos metų moterimi. Jos 80–mečio proga pasirodė V. Adamkaus iniciatyva išleista knyga apie žmoną „Alma“.

2021 m. rugsėjį A. ir V. Adamkai atšventė 70–ąsias vestuvių metines.

Šių metų balandžio 28 dieną A. Adamkienė pateko į Santaros klinikas dėl insulto. Santaros klinikų medikams nedelsiant reikėjo atlikti sunkią intervencinę procedūrą, ji praėjo sėkmingai. Nuo to laiko A. Adamkienė buvo gydoma Santaros klinikų Intensyvios terapijos skyriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją