Rekordinis muzikos ir ledų festivalis šeštadienį startavo 12 valandą, Vilniuje, skvere prie „Paviljono“, kur neeilinio įvykio metu siekiama išdalinti 3000 porcijų ledų. Socialinė akcija vyksta jau tradija tapusios „Gatvės muzikos dienos“ metu, tad čia netruksta ir atlikėjų pasirodymų, ir pramogų.

Prie „Ledų vežimėlio“ iniciatoriaus Marijaus Juronio ir renginių režisierės Erikos Purauskytės surengtos iniciatyvos sutiko prisijungti būrys žmonių: nuo žymių televizijos laidų iki garsiausių šalies atlikėjų. Šeštadienį muzikos ir ledų festivalyje dalyvauja ir televizijos vedėjos Nomeda Marčėnaitė, Rūta Lapė, žurnalistas Orijus Gasanovas ir socialinių tinklų žvaigždė Benas Lastaukas ir Kam tau braškė, Grupės 8 kambarys lyderis Deividas Alejūnas, Andrius Mamontovas, Laura Vagonė, reperis Iron Vytas, aktorė Žiedūnė Mardosaitė ir daugelis kitų. Kartu su jais ledus į paramą dalino ir verslininkas Laurynas Suodaitis, kuris ypatingą dieną leido su savo didžiausia palaikytoja – mama Loreta.
Laurynas Suodaitis su mama

„Daug metų ir pats užsiimu įvairiais socialiniais projektais, todėl puikiai suprantu, ką reiškia suorganizuoti tokį renginį, kiek daug darbo čia įdėta, todėl žinau, ir kaip svarbu tai palaikyti. Jei tik galiu atkreipti tinkamą visuomenės dėmesį į tam tikras problemas, ką ir daro šis renginys, būtinai dalyvauju. Ypač, kai tapau tėčiu, man dėl tokių dalykų labai skauda širdį“, – sako L. Suodaitis.

Jis neslepia, kad tokiame muzikos ir ledų festivalyje jis dalyvauja pirmą kartą, džiaugiasi nuostabiu oru ir labai prasmingai praleistu laiku.

„Labiausiai renginyje tikėjausi rasti ledų su tam tikrame gėrime išmirkytomis razinomis ir šokoladu, nes jei tik jie patenka į mano akiratį, galiu garantuoti, kad ledams neįmanoma nuo manęs pabėgti. Tačiau nesijaudinkite, dar ledų liks ir kitiems“, – šypsosi verslininkas.
Laurynas Suodaitis su mama

Jau ne vieną socialinę akciją suorganizavusi E. Purauskytė sako esanti be galo dėkinga visiems, kurie prisidėjo prie kilnaus tikslo. Renginio organizatorė džiaugėsi – susirinkusiųjų netrūko.

„Labai džiaugiuosi šia diena, nes nors atrodė, kad žmonės jau pavargę nuo aukojimo, mūsų organizuotame renginyje vėl atsirado naujas įkvėpimas, stiprus ir gaivus gerumo gūsis“, – žmonių gerumu ir įsitraukimu džiaugėsi žinoma moteris.

Ledus dalinusi laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė neslėpė, kad nuotaika renginyje yra nuostabi, žmonės supranta, kaip svarbu padėti.

„Prie manęs buvo priėjusi užsieniečių pora, kurie atvažiavo iš Kauno po krepšinio rungtynių, ir pridėję ranką prie širdies dėkojo už tai, kas čia vyksta. Labdara yra labai reikalingas dalykas ir ji neturi sienų – padedi ar Lietuvoje gyvenantiems vaikams, ar užsienyje. Vaikai tampa visų vaikais, o čia dar ir pats padėjęs gauni atlygį – puikią ledų porciją“, – įspūdžiais iš socialinės akcijos dalijosi moteris.

Ir nors kartais skubančiame pasaulyje žmonės pamiršta vieni kitiems ištiesti gerumo ranką, padėti yra būtina, o su gera nuotaika – dar svarbiau. Tuo įsitikinęs ir žurnalistas Orijus Gasanovas.

„Nuotaika fantastinė, daug vaikų, visi nori pasikalbėti, klausinėja apie įvairias aplankytas šalis, tai net šiokią tokią geografijos pamoką pravedžiau. Daug vaikų iš olimpiados atkeliavo, tai galiu pasakyti – ketvirtokai tikrai gudresni už mane, nes man su matematika labai blogai“, – juokėsi O. Gasanovas.

Žinomas žurnalistas sako jau supratęs, kad patys populiariausi ledai – su šokoladinu glaistu ir migdoliniais pabarstukais, nors pats neatsispiria plombyrui vaflyje.

O už ledus žmonės linkę paaukoti net 50 eurų. Tai, anot Marijaus Juronio, yra kol kas viena didžiausių už vieną ledų porciją paaukotų sumą. Tačiau visi žmonės dosniai aukoja – per kelias valandas pavyko surinkti jau virš 3 tūkstančius eurų „Mamų unijos“ organizacijai.

„Labai smagu, kad čia visi aukoja žymiai daugiau, gerokai viršija ledų kainą, nuotaika puiki.“, – puikių emocijų neslėpė M. Juronis.

Iniciatyvos iniciatorius M. Juronis ir renginį suorganizavusi E. Purauskytė kviečia šeštadienį sostinėje leidžiančius žmones būtinai užsukti į gausybės pramogų kupiną ir prasmingą renginį. Čia visą dieną Mantas Meškerys su grupe „Strings of Earth Orchestra“ ir kitais muzikantais rengia nenutrūkstamą muzikinę improviziją ir siekia Lietuvos rekordo!

„Labai kviečiu visus ateiti, nes čia pavyko suburti daugybę skirtingų ledų gamintojų, žinomų pramogų pasaulio atstovų, dėl puikaus tikslo – dėl vaikų teisės augti sveikais. Tad tiek įvairiausių ledų, tiek pramogų ras sau kiekvienas“, – džiaugiasi E. Purauskytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)