Viena judriausių ir, ko gero, daugiausiai žmonių pritraukianti gatvė tiek dienomis, tiek vakarais – Vilniaus gatvė sostinėje – pradeda vasaros sezoną, o su juo duris atveria terasa, kuri priklauso sezoninės Europos virtuvės restoranui „Vanille Lounge“, rašoma pranešime spaudai.

Į erdvią saulės nušviestą terasą, taip pat restorano renginių sales ragauti mezze užkandžių – skirtų tiek visavalgiams, tiek vegetarams ir veganams – ir prie jų priderintų kokteilių trečiadienio vakarą rinkosi ir Lietuvos garsenybės, kurie dalijosi istorijomis apie buvimą drauge, Vilniaus gatvę, kokybiško maisto svarbą ir vasaros laukimą.

„Labai laukiu vasaros, šilto oro, norisi leisti laiką terasose, gamtoje, nuo ryto su kavos puodeliu iki pavakarojimo su draugais, pokalbiais ir kokybišku maistu, – sako I. Burlinskaitė-Vaisieta. – Nors gyvename Druskininkuose, Vilniaus gatvė sostinėje visada kelia didžiausius sentimentus, čia norisi sugrįžti. Žmonės šypsosi, gražūs, labai stilingi – nuostabu tiesiog stebėti ir mėgautis gyvenimu.“

Be Vilniaus gatvės sostinės neįsivaizduoja ir garsus sportininkas, verslininkas Ramūnas Vyšniauskas. Pasak jo – ar tu su draugais, ar esi visiškai vienas, Vilniaus gatvė pilna gyvybės ir ji tiesiog įtraukia.

„Gera stebėti Vilniaus gatvės transformaciją, kuomet per keliolika metų iš paprastos važiuojamos gatvės ji tapo gyvybe pulsuojančia laimingų žmonių vieta su geriausiais restoranais, kavinėmis, lauko terasomis ir jose sėdinčiais pažįstamais, draugais. Užtenka į ją užsukti ir tu iškart turi su kuo bendrauti, švęsti gyvenimą, – sako R. Vyšniauskas. – Kokybiškas maistas, gera kompanija prie stalo, puikus oras ir nesibaigiančios istorijos – tai gyvenime svarbiausia.“

Šalia Vilniaus gatvės gyvenanti krepšininko Darjušo Lavrinovičiaus šeima sako išnaudojanti kiekvieną akimirką senamiestyje.

„Mūsų šeima didelė, suderinti visų interesus ir užimtumą ne taip paprasta, tačiau pasivaikščiojimai Vilniaus gatve dviese su vyru yra mūsų kasdienybė. Geriausia diena – sekmadienis, kuomet su visa šeima išeiname vėlyvų pusryčių ar pietų ir džiaugiamės buvimu drauge. Neįsivaizduoju kitos lokacijos, kur norėčiau gyventi, kaip tik Vilniaus senamiestis, – sako Edita Lavrinovič. – O dabar šylant orams jau norisi ir puoštis, išlįsti ne tik į senamiesčio gatves, bet ir iš sportinio kostiumėlio, rinktis vietas ilgam pasibuvimui su gardžiu maistu, estetiška aplinka ir nuostabiais žmonėmis šalia.“

Jaukiame pristatymo vakare lankėsi ir šefui komplimentų negailėjo ir Kristina Kaikarienė, Audronė Bunikienė, Edvardas Žičkus, Vidmantė Martikonytė su vyru Pauliumi, Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas, Jolanta Svirnelytė, Agnė Kuzmickaitė, Nijolė Jagelavičienė, Liutauras Galinis ir kiti.

Terasos išskirtinumas – uždaras kiemas ir gyvas medis jo centre, kurį puošia šventinę ir romantišką nuotaiką kuriančios lemputės, taip pat ir virtuvės šefo Valdo Stasiūno sukurtas naujojo sezono mezze stiliaus meniu.

„Naująjį meniu įkvėpė kiekvienas mūsų restorano lankytojas – jis apie buvimą drauge ir dalybų meną, nes būtent pageidavimą „norime buvimo drauge šventės, norime prie stalo švęsti gyvenimą“ girdžiu jau kelerius metus. Iš Viduriniųjų Rytų kilęs mezze – maži užkandžiai su galimybe dalintis ir kurti prie stalo savo derinius, savo skonius – kaip tik apie tai, – sako virtuvės šefas ir pabrėžia, kad mezze svarbiausia mūsų vertingi ir itin kokybiški sezoniniai produktai. – Kaip šefas, turėčiau sakyti, jog restorane svarbiausia maistas, tačiau tai netiesa. Buvimas drauge svarbiausia, o kokybiškas maistas – akcentas gerai praleisti laiką.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)