LNK laidoje „Bučiuoju, Rūta“, Monika Ra atvirai teigė, kad vienas iš konflikto dalyvių nori gauti visus šeimoje uždirbtus pinigus.

„Jis žino, ką gaus ir nori pasiimti visą banką. Viskas yra suplanuota, surežisuota, nuo emocijų iki to, kas yra pasakyta“, – teigė Monika Ra.

Ji pasakojo, kad prieš kurį laiką, kai V. Siegel nebuvo tokia populiari, moteris buvo dar tik kylančios nuomonės formuotojos mokytoja.

„Pasakojau, kaip jai reikėtų šnekėti, kaip jai reikėtų suintriguoti publiką, ką padaryti tokio, jog jos peržiūros didėtų ir būtų sekamumas. Ją mokiau, kaip iš savo gyvenimo kurti serialą.

Yra ekspertiniai blogeriai, kurie perduoda savo žinias, savo turinį, kažko moko žmones ir yra šou blogeriai, tie, kurie iš to ir gyvena. Iš savo gyvenimo daro šou. Tai diktuoja liaudis. Atkreipkite dėmesį, kaip šiuo metu auga vieno žmogaus socialinis tinklas. Liaudis diktuoja šią madą, kad mums reikia dramų – kraujo, žaidimų, verksmų, gailesčio, visų įmanomų emocijų trigerių“, – toliau laidoje kalbėjo Monika Ra.

Anot jos, tai lemia, kad didesni blogeriai turi galvoti, ką jiems toliau daryti, kad būtų įdomūs, kad galėtų gauti didesnius kontraktus, pardavinėti.

„Turi daryti tai, ko reikia liaudžiai. Jis pateikia tai, ko iš jo tikimasi – dramas, skandalus“, – teigė Monika Ra.

Anot marketingo specialistės, V. Siegel prieš konfliktą viešai deklaravo, kad visas turtas yra bendras, ne tik jos, bet ir L. Suodaičio tik dėl vienos priežasties – pagarbos, šalia esančiam žmogui.

„<...> mano sesers pavyzdys. Atėjo pas ją vyras gyventi, ji vis sako: „Čia mūsų“, vis tik iš pagarbos šalia esančiam žmogui, lygiai taip pat, kaip ateina mergaitė gyventi pas vyrą <...>. Man tie pasisakymai vieši: „Čia mūsų“, pirma, reikėjo išvalyti tą juodą dėmę, kuri buvo su Bunkumi, faktas, kad dėl to. Antra, graži šeima, piešimas tokios emocijos uždirba didelius pinigus.

Pradėkime nuo elementariausių dalykų – reklamos, kurias užsako užsakovai, tai yra mažiausia dalis, ką tu galėtumei gauti. Viktorijos reklama kainuoja nuo 1500 eurų, tai yra labai daug. Dabar, tarkime, Lauryno reklama kainuotų 800–1000 eurų. Uždirbami didžiausi pinigai ne vien iš reklamos. Čia yra esmė, dėl ko žmonės pasiduoda manipuliacijai, jie nesuvokia, kokią galią turi socialiniai tinklai, jie nesuvokia, kokie pinigai ten yra“, – teigė Monika Ra.

Anot marketingo specialistės, L. Suodaitis dabar turi tiek pat sekėjų, kiek anksčiau turėjo V. Siegel, todėl uždirbtų 171 tūkst. per metus, tiesiog rodydamas turinį.

„Bet didžiausi pinigai yra uždirbami iš produkto, pavyzdžiui, jis eis į politinę reklamą, jis turės palaikymą, jam reikės mažiau investuoti į reklamas, toliau jo sekantis karjeros laiptas, kurį jis lips politikoje. Interviu jis minėjęs, kad eis į ekomerciją, neatmestina, kad susikurs eshopą ar dar kažką. Ką tai reiškia? Mes kiekvienas galime atsivežti prekių, kiek yra tokių eshopų iš kitų šalių, bet kai tu turi įmonę ir dar instagramą, kuriame yra aktyvūs žmonės, gali pasidaryti milijoną per metus“, – sakė Monika Ra.

Ji taip pat teigė, kad V. Siegel yra palaužta išdavystės, o visas melas, kurį ji rodė socialiniuose tinkluose, buvo tik dėl to, kad apgintų žmogų.

„Kaip aš matau šią situaciją – Viktorija yra jau per didelė blogerė, kad jai reikėtų tokio dėmesio, ji galėjo, kaip ir Laurynas pats pasisakęs yra, paverkti vieną vakarą į telefoną, kaip yra išmokyta, pasakyti, jog kitą dieną kažką papasakos ir jai užtekdavo, kad surinkti auditorijos dėmesį, pardavimus. Jai to buvo pakankamai. Lietuvos mastu ji toliau nebenueis.

Tai yra strategiškai sugalvotas jo planas, kaip prisitraukti ir susirinkti paskutinį šansą, kad ateityje turėti savo karjerą. Aš matau taip. Nes iš komunikacijos, ką jis daro, tai yra Viktorijos mokykla. Nuo kvėpavimo, iki: „Aš jums šiek tiek atskleisiu informacijos, paskui paduosiu toliau, dabar šito pasakyti negaliu, bet bus vėliau, bet žinokite, davė tirs valandas, o vat šitą įdomaus pasakysiu rytoj“. Tai yra tai, ką aš mokiau, kai dar buvo nepopuliari Viktorija, ji tai būtent darydavo – paverkdavo į kamerą, kaip ir jis pats sakė: „Ji ateidavo į kambarį, ji verkia į telefono ekraną, aš paklausiu kam, ji pasakydavo, kad daro tai dėl reitingų“. Jis visą informaciją rinko, kad ją dabar galėtų panaudoti. Kam? Kad jis turėtų irgi savo jėgą išnaudoti savo verslui. Kelintą dieną Viktorija prašo, kad jis ne tik šnekėtų, bet parodytų... Jis sako: „Aš į tokia nesąmones nesivelsiu ir dokumentų nerodysiu“, bet jam yra nesunku ateiti pas jus, duoti interviu, nueiti dar į trisdešimt interviu. Jis siekia žinomumo ir tuo pat pinigų“, – laidoje kalbėjo Monika Ra.

L. Suodaitis pateikė policijai pareiškimą prieš V. Siegel

Laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ apsilankęs smurtu prieš garsią influencerę kaltinamas vyras tikino, kad reikalai pakrypo kiek kitaip, nei tikėtasi.

„Buvau pripažintas nukentėjusiuoju – lygiai dėl to paties, dėl ko buvau apkaltintas pats, smurto artimoje aplinkoje. <...>Skirtumas nuo mano išvykimo iš namų iki tol, kol policininkai atvyko į mūsų namus, buvo dvi valandos. <...> Ganėtinai seniai mano interesas buvo išlaikyti šeimą. Tikėjausi, kad nueisime tuo keliu, bet kai suvokiau, kad namuose yra pareigūnai, nuvažiavau į ligoninę. Važiavimas į ligoninę buvo būdas apsidrausti. Pirmiausiai susimokėjau už tai, kad pasidaryčiau kraujo tyrimą nustatyti blaivumui, – kalbėjo LNK laidos svečias, patikinęs, kad savo medžiagą pateikė vos išėjęs iš areštinės. – Tokio lygio konfliktas mūsų namuose įvyko pirmą kartą. Tad dabar pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą ir iš mano pusės.“

Pasiteiravus, ar ant vyro kūno yra smurtinių žymių, L. Suodaitis neišdavė, tačiau prasitarė, kad jei jų nebūtų, ikiteisminis tyrimas nebūtų pradėtas.

Tuo metu dėl kaltinimų galimai smurtavus prieš sutuoktinį LNK televizijos žinios susisiekė ir su pačia V. Siegel.

„Čia yra ikiteisminio tyrimo medžiaga, apie kurią aš nešnekėsiu. Tai tą sprendžia tam tikros institucijos“, – komentarą pateikė V. Siegel.

Pirmą kartą atvirai prabilo laidoje „Nepatogūs klausimai“

Laidos „Nepatogūs klausimai“ pradžioje Laurynas tikino, kad dabar jaučiasi neblogai ir gana tvirtai, tačiau didžiausias rūpestis šįkart kyla dėl vaiko, kurį jis pamato tik retkarčiais.

„Kaip sako vaiko teisių atstovai, aš turiu lygiai tokias pačias teises ir pareigas, kaip ir kita pusė. Bet ši instancija nesprendžia, jie tik rekomenduoja. <...> Svarbu, kad vaikui nepakenktų, man tai jau nebeprikenksi, – kalbėjo Laurynas, kuriam šis skandalas jų poroje nėra pirmasis. – Prieš 3 metus, kai įvyko Viktorijos didysis skyrybų skandalas, visi matė, kad sėdėjau ir tylėjau, o kai reikėjo – šovinius padavinėjau. Kaip tu gali nesijausti kaltas tokioje situacijoje? Ji sakė, kad tai buvo jos iniciatyva, bet dalykai tarp dviejų žmonių neįvyksta vienam norint.“

Šiuo metu Laurynui yra iškelta baudžiamoji byla, o žmonos pateikti kaltinimai – sunkūs ir sudėtingi. Pasak L. Suodaičio, dabar svarbiausia laikytis tvirtai ir į situaciją žiūrėti blaiviai.

„Per tą savaitę aš ėjau ir žmonėms pasakojau įvykius, tai džiaugiuosi, kad nuomonę jie turėjo susidarę kitokią, nei buvo planuota, kad susidarys. Džiaugiuosi, kad nuteisimas prieš teismą neįvyko. Vyksta tyrimas, yra pasistumdymų iš visų pusių. Jaučiu daug palaikymo, net ir iš nepažįstamų žmonių. Man tai labai svarbu emociškai, – pasakojo „Nepatogių klausimų“ svečias. – Tą patį vakarą, kai mane nuvežė į areštinę, tai buvo visa ta procedūra – išrengimas iki apatinių, nuotraukos prie sienos – kaip filme. Ir ką supratau, tai kad reikia vertinti, ką turėjau, pavyzdžiui, tuos draugus, kuriuos turėjau iki santykių ir su kuriais dėl tų pačių santykių laikiau atstumą. Turėjom susikūrę savo draugų burbuliuką, o mano ryšys su senaisiais draugais buvo atitolęs. Bet taip mobilizavosi visa senoji mano chebra tą vakarą – pajaučiau, kad turiu uždirbęs žmogiškojo kapitalo.“

Prieš trejus metus Viktorija skandalingai ir viešai išsiskyrė su tuometiniu mylimuoju, verslininku, dukrelės Nicolės tėvu Danieliumi Bunku. Po kiek laiko paaiškėjo ir skyrybų priežastis – moteris įsimylėjo kone geriausią buvusio vyro bičiulį Lauryną Suodaitį.

„Esu toks žmogus, kuris visada pasistato save į kito vietą. Ar jo atžvilgiu jaučiausi gerai? Ne, tikrai taip nebuvo. Bet tuo metu, kai susiklostė ta visa istorija ir Viktorija jam pasakė, kad yra tokie reikalai su manimi, pasisvėriau, ant kokios žemės stoviu ir ką darau. Prisiėmiau už tai atsakomybę. Nuo to mūsų santykiai ir prasidėjo. Meilę, kuri bent iš mano pusės tikrai buvo, įdieginėjom pamažu – kalbėdavomės, kaip statysime tuos santykius. Lūkesčius reikėjo susidėlioti ir man – jei manęs reikia pusei metų, kad nusiplauti dėmę prieš visuomenę ir paskui nustumti vėl, tada gal skirstomės iš karto. Viktorija apie šitą situaciją daug kalbėjo šitoje pačioje laidoje. <...> Kai vyksta dalykai, aš visada pažiūriu atgal. Jeigu dabar išimtume iš jos interviu vieno žmogaus vardą ir įdėtume mano, tai būtų kone ta pati situacija, – šypsojosi Laurynas. – Pirmas žingsnį santykiuose žengiau ne aš. Žinoma, buvo abipusė trauka, o paskui reikėjo išsivynioti iš situacijos.“

L. Suodaitis prisipažino, kad po skandalingų Viktorijos skyrybų, įvykusių prieš trejus metus, su D. Bunkumi jis taip ir nekalbėjo.

Pasak Lauryno, iš pradžių jo ir Viktorijos santykiai buvo puikūs, tačiau vėliau viską gana greitai pakeitė viena svarbi detalė.

„Mūsų santykiai faini buvo iki tol, kol į tai neįsivėlė dideli pinigai. Iš pradžių mėgavomės žemiškais dalykais. O kai kapitalas šeimoje pradėjo augti, prasidėjo visi bajeriai. Materialiniai dalykai šeimoje visada buvo svarbi tema. Statuso reikalas automobilis, statuso reikalas deimantai, nes juos visos turi. Viskas gerai, jei žmogui reikia. Mes dirbom kartu, ji stengėsi ir ant lovos negulėjo. Bet aš jai sakiau – „Vika, jei iki 30 metų viską turėsi, ko tu paskui norėsi? Ko dar norėt – lėktuvo? Na gerai, lėktuvas. Bet tu išprotėsi, nes nebeturėsi, ko siekti“, – atviravo pašnekovas. – Aš į materialius dalykus žiūriu kaip į gyvenimo kokybę, ji į tai labiau žiūri kaip į statusą, ką jos socialinis burbulas turi ir ko neturi. Tai tas požiūris man nelabai.“


L. Suodaičiui skirta kardomoji priemonė

Prokuratūra pranešė, jog Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras apsiėmė vadovauti ikiteisminiam tyrimui dėl, įtariama, fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo šeimos nariui (pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d.).

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl balandžio 4-osios vakaro įvykių, kai policija gavo iškvietimą į Vilniaus rajone gyvenančios Suodaičių šeimos namus, įtariant, kad šeiminio konflikto metu Laurynas Suodaitis smurtavo prieš savo sutuoktinę Viktoriją Siegel.


Šiuo metu atliekami būtini tyrimui veiksmai, renkami reikšmingi duomenys, siekiant išsiaiškinti įvykio aplinkybes.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo šeimos nariui pareikšti galimai smurtavusiam L. Suodaičiui. Jis po apklausos iš areštinės buvo paleistas.

Vilniaus regiono apylinkės teismas Vilniaus rajono rūmai tenkino prokuroro prašymą ir įtariamajam skyrė kardomąją priemonę – įpareigojimą 2 mėnesius gyventi atskirai (skyriumi) nuo nukentėjusiosios V. Siegel. Delfi žiniomis, tai labai retai kada Lietuvoje skiriama kardomoji priemonė.

Kaip pirmasis pranešė portalas Delfi, antradienio vakarą Viktorijos Siegel ir Lauryno Suodaičio namuose įvyko konfliktas, į kurį teko įsikišti ir policijai bei greitosios pagalbos medikams.

Konfliktas įvyko balandžio 4 d., apie 21 val. 49 min., poros namuose.

Jo metu vyras galimai smurtavo prieš moterį. Delfi žiniomis, šeimos namuose apsilankė ir greitoji pagalba.

L. Suodaitis buvo uždarytas į areštinę, ten praleido naktį, vėliau trečiadienį buvo apklaustas, apklausoje dalyvavo ir jo advokatas.

Portalo žurnalistai bandė susisiekti su žinoma moterimi, tačiau ji ragelio nekėlė. Vėliau garsi moteris apie dramą pasisakė socialiniuose tinkluose.

Susisiekus su Danieliumi Bunkumi, jis yra buvęs V. Siegel mylimasis ir jųdviejų dukters tėvas, šis teigė apie konfliktą negirdėjęs.

„Nebuvau, nesuprantu apie ką jūs kalbate. Aš niekuo nesusijęs su Viktorija ir Laurynu Suodaičiais. Šiuo metu dirbu“, – Delfi sakė D. Bunkus.

Paklausus, ar po ten įvykusio konflikto pasiėmė iš Viktorijos namų dukrą, vyras kategoriškai atsakė, kad ten nebuvo ir vaiko nepasiėmė.

Pramogų pasaulio užkulisiuose jau kurį laiką sklando kalbos, jog pora nesutaria, galimai ruošiasi skyryboms. Neseniai šeima socialiniuose tinkluose viešino vaizdus iš atostogų Balyje.

Delfi primena, kad Viktorija ir Laurynas susituokė 2021-ųjų metų vasarą.

Skaisčiausios Dievo Motinos cerkvę jaunieji pasirinko neatsitiktinai. Viktorija išpažįsta stačiatikybę, todėl nuo pat pradžių mylimieji žinojo, kad amžiną meilę prisieks cerkvėje. Vis dėlto, Viktorija pasakojo, kad nei tobulas oras, nei vedybų vieta neturi didelės reikšmės. Svarbiausia tai, kad jiedu – jau vyras ir žmona.

„Išsipildė mano svajonė. Kai tikrai myli vyrą, nori už jo ištekėti ir sukurti šeimą. Nėra taip, kad „padėjus“ parašą viskas pasikeičia. Bet ženkliai maloniau, kai vyras, pabučiavęs tave į lūpas, ištaria: „Tu mano Žmona“. Tam pritartų kiekviena moteris – juk negali būti visą gyvenimą pristatinėjama kaip draugė ar gyventi amžinai turėdama sužadėtinės statusą“, – džiaugėsi Viktorija.

Ji neslėpė, kad jaudulio prieš vestuves ir net prieš pat žengiant į cerkvę buvo beprotiškai daug.

„Kartu ir ašarų, kartu ir nerimo. Džiugu tai, kad šios ašaros – tyriausio džiaugsmo, laimės ir pilnatvės išraiška“, – emocijų neslėpė žmona tapusi Viktorija. „Emocijos tikrai labai pakilios, nes laukėme šios dienos ilgai. Mes vienas kitam padovanojome laimę, o mudviejų meilė – svarbiau už viską“, – antrino L. Suodaitis.

Viktorija Siegel iš ankstesnių santykių su verslininku Danieliumi Bunkumi turi dukrelę Nicolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)