Minėjo vyrus.
Grupės „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas, išgirdęs klausimą, nesumišo.

„Velykos? Vyrų šventė“, – juokėsi M.Melmanas. Jo žodžius atkartojo ir televizijos realybės šou „Dangus“ dalyvis Vaidotas Baumila.

Į lengvus klausimus V.Baumilai padėjo atsakyti šalia sėdintis paslaptingas sufleris.

„Ką švenčiame per Velykas?“ – išgirdęs klausimus tyliai kartojo Vaidotas.

„Kristaus prisikėlimą“, – sužinojęs atsakymą užtikrintai tarė jaunuolis.

„Ką minime Didįjį penktadienį?“ – vėl kartojo klausimą V.Baumila.

„Nukryžiavimą“, – po minutėlės pasakė dainininkas.

„Kiek laiko trunka gavėnia? Tuoj pagalvosiu. Gal septynias ar keturias savaites. Na, keturias turbūt. O kaip skaičiuojama Velykų data? Hmmm, čia keblus klausimas. Nuo gimimo skaičiuojama. Kas pasakinėja? Aš vienas namuose. Aš vienas“, – įtikinėjo V.Baumila.

Nieko nežino. „Tai yra tradicinė šventė. Eee, atvirai pasakius, nežinau, eee, iš kur yra kilusi ta šventė. Be abejo, žinau, kad tai krikščioniška eee, ir žinau, kad reikia kiaušinius valgyti ir daužyti“, – nedrąsiai mykė dainininkas Alanas Chošnau.

„Kad aš pasakyčiau, būtų gerai, – mąsliai kalbėjo dainininkė, rašytoja ir žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė. – Aš tikrai nesilaikau krikščionybės tradicijų.

Nieko nežinau. Žinau, kad per Velykas malonu sugrįžti pas tėvelius pabūti, padažyti kiaušinius. Gal mano tėveliai papasakotų ir daugiau“.

Ir dėl Didžiojo penktadienio pasninko R.Lukoševičiūtė klauso mamos patarimų. Jei ši paskambina ir liepia nevalgyti mėsos, R.Lukoševičiūtė taip ir daro.

Dainininkė Džordana Butkutė į klausimus apie Velykas atsakė itin abejingai.

„Na kaip, dieve. Chmm. Prisikėlimo... Kiek trunka gavėnia? Net nežinau, bet žinau, kad koncertų nebūna. Nueinam pagal galimybes ir į bažnyčią“, – tyliu balsu kalbėjo Dž.Butkutė.

Prisiminė pagonybę. Dainininkas Artas, paklaustas, kas yra Velykos, iškart papasakojo visas pagoniškas tradicijas.

„Aš žinau, kad čia ne visai krikščioniška-katalikiška šventė. Ji iš pagonybės atėjusi. Nes būtent kiaušinis yra gyvybės, visa ko pradžios simbolis. Būtent kiaušinių marginimas simbolizuoja atgimimą“, – dėstė Artas.

Kulinarijos laidos vedėjas Maratas Sargsyanas Velykas sieja tik su milžinišku kiaušinių kiekiu.

„Na, Velykos eee. Kristaus, na, kaip lietuviškai, nežinau. Kai jis vėl pakyla į dangų. Prisikėlimas, na, taip. Bet aš toks religingas tik viduje, tai man sunku pasakyti. Visų taisyklių tikėjimo nežinau. Aš žinau viso gyvenimo taisyklę – nedaryk to, ko nenori, kad tau darytų. Tai visas mano tikėjimas“, – pamokė M.Sargsyanas. Bene išsamiausiai ir teisingiausiai į L.T. klausimus atsakė dainininkas Stano.

„Penktadienį Kristų nukryžiuoja, po trijų dienų yra Velykos – jo prisikėlimas. Gavėnia yra ilgesnė už adventą, adventas trunka keturias savaites, o gavėnia – šešias. O pagal ką skaičiuojama? Blyn, nežinau“, – juokėsi Stano.