A. Valujavičiumi ir jo įgyvendintu gyvenimo tikslu socialiniuose tinkluose suskubo pasidžiaugti žinomi žmonės. Visi pasisakiusieji tikino, kad Aurimas – tikras didvyris ir pavyzdys kiekvienam iš mūsų.

Aurimas Valujavičius yra puikus kantrybės, atkaklumo, užsispyrimo, darbo, drąsos ir meilės savo šaliai pavyzdys. Gero poilsio, Aurimai, ir naujų iššūkių. Nepaprasta dabar tokių bus surasti. Teks irkluoti į Džomolungmą“, – rašė Martynas Starkus.

„Svarbiausia, kad atplaukė gyvas ir sveikas.

O visa kita: gražus, linksmas žmogus, sukūręs kelionę, kuri tiek žmonių nudžiugino ir dar teigiamą reklamą valstybei padarė.

Daugiau tokių mums!“, – pažymėjo Rytis Zemkauskas.

„Valios jėga ir ryžtas nugali net vandenynus. Po 90 metų „Lituanica“ vėl drąsiai įveikė Atlantą.

Aurimas Valujavičius įrodė, kad rimtai pasiryžus viskas yra įmanoma! Jis tapo trečiuoju žmogumi pasaulyje ir pirmuoju lietuviu, perplaukusiu Atlanto vandenyną vienviete irkline valtimi.

Sveikiname ir didžiuojamės, Aurimai!“, – keliautoją sveikino ir prezidentas Gitanas Nausėda.

„Man, kaip keliautojui, žiūrėti į Aurimą Valujavičių ir jo ištvermės keliones yra mažų mažiausiai pavydu. Pavydu, jog neturiu tokių didelių kiaušų.

Nors kartais ir leidžiuosi į neįprastas turistams kryptis, tai nė pro kur neprilygsta tam, ką išdarinėja šitas jaunuolis.

Kaip kažkada mane pasaulio pažinimo įkvėpė Martynas Starkus & Vytaras Radzevičius, taip, manau, daugeliui jaunų žmonių (ir ne tik) pavyzdžiu taps Aurimas.

Tuo pačiu ir man. Ir jau geriau tegul būna tokie autoritetai, o ne kokie pseudo kovotojai, rodantys pavyzdį, kaip mušti silpnesnius už save. Geriau savo jėgą panaudoti štai tokiems iššūkiams“, – rašė Mantas Bertulis.

„Aurimas Valujavičius!

Tu – Monstras!!!

Žaviuosi, didžiuojuosi, pavydžiu“, – rašė atlikėjas Deivis.

„Taip įkvepia!!! Toks pasiekimas!“, – komentavo Erica Jennings.

„Aurimas = Vytis.

Įveikė Atlantą.

Vienas, pats.

121 diena – nebloga galimybė susipažinti su savimi.

Stipru.

PAGARBA ir PAVYZDYS“, – pažymėjo Benediktas Vanagas.

„Darius ir Girėnas įveikė Atlantą lėktuvu. Aurimas Valujavičius keliautojas įveikė valtimi.

120 dienų jūroje – įspūdinga. Didžiausi sveikinimai ir pagarba.

Didžiuojasi visa Lietuva, didžiuojasi ir ES vandenynų komisaras“, – komentavo Virginijus Sinkevičius.

Socialiniame tinkle „Instagram“ palaikymą ir sveikinimus Atlantą per 121 dieną įveikusiam A. Valujavičiui siuntė būrys garsenybių, tarp jų – Ieva Swan, Laurynas Suodaitis, Simas Kučas, Jonas Nainys, Eimutis Kvoščiauskas, Karolina Meschino, Vytautas Mikaitis ir daugelis kitų.

Delfi primena, kad šia kelione Aurimas Valujavičius siekė vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines. Tai įgyvendinęs, A. Valujavičius tapo pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Keliautojo Majamio krante laukė būrys draugų, šeimos nariai, artimieji ir JAV lietuviai. Tarp ir vienas ypatingų Aurimo gerbėjų - net 92-iejų metų senjoras, į JAV atvykęs 1947 metais, kai buvo išlaisvintas iš koncentracijos stovyklos. Jis gimė Vilniuje ir iki šiol jaučia didelę meilę Lietuvai ir visiems, kurie garsina jos vardą. Aurimą lietuviai pasitiko plojimais ir šūksniais, o tik išlipusį iš kranto, papuošė eukalipto lapų vainiku, dainavo visiems gerą lietuvišką dainą „Ant kalno mūrai“.

Išskirtiniame interviu Delfi laidoje „Iš esmės“ A. Valujavičius kalbėdamas apie tai, koks jausmas bus išlipus į krantą, pernelyg nesibaimino.

„Manau, turėtų būti taip, kaip nuo kranto įlipus į valtį – truputį siūbavo pirmą dieną, o antrą dieną visiškai nieko. Taip ir dabar turėtų būti. Nemanau, kad bus labai blogai“, – svarstė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)