Pirmadienį Delfi redakciją pasiekė „Agrokoncerno“ atstovų laiškas, kuriame teigiama, jog S. Stavickiui-Stano nesiūlyta dalyvauti „Naisių vasaros“ festivalyje nei šiemet, nei praėjusiais metais.

„Reaguodami į Stanislavo Stavickio socialiniuose tinkluose paskleistą informaciją, kad, tiksli citata: „Man vakar skambino iš Agrokoncerno. Kvietė pakoncertuoti kažkur“, informuojame, kad šie teiginiai neatitinka tikrovės. Niekas iš „Agrokoncerno“ įmonių grupės šiam asmeniui neskambino ir neteikė jokių pasiūlymų koncertuoti.

Naisių vasaros festivalį organizuoja ne įmonių grupė, o Naisių bendruomenė. Jos atstovai yra atsakingi už festivalio programos sudarymą. Tačiau ir Naisių bendruomenė „Agrokoncerno“ atstovus užtikrino, kad Stanislavo Stavickio kandidatūra koncertuoti nebuvo svarstoma nei pernai, nei šiemet.

„Agrokoncerno“ įmonių grupė organizuoja įvairius renginius, bendradarbiauja su renginių organizatoriais ir kitomis trečiosiomis šalimis, tačiau visos siūlomos atlikėjų kandidatūros yra iš anksto aptariamos ir apsvarstomos. Stanislavo Stavickio kandidatūros niekas iš trečiųjų šalių neteikė, todėl ir kvietimo koncertuoti negalėjo būti.

Tikėtina, jog greičiausiai Stanislavas Stavickis buvo suklaidintas nusprendusio pajuokauti ar kitų interesų turėjusio asmens.

Informuojame ir kitus atlikėjus, grupes bei kolektyvus, kad įmonės „Agrokoncernas“ vardu į Naisių vasaros festivalį ar kitus Naisių bendruomenės organizuojamus renginius kvietimai koncertuoti telefonu ar kitais būdais niekuomet neteikiami“, – rašė įmonės „Agrokoncernas“ atstovai.

Delfi susisiekus su Stano, šis patikino, kad sakė tiesą ir pasiūlymo koncertuoti tikrai sulaukė.

„Iš tikrųjų praeitą savaitę man skambino žmogus, kuris prisistatė esantis iš „Agrokoncerno“ ir ieškantis atlikėjo įmonės renginiui. O kadangi mano telefonas turi funkciją įrašinėti pokalbius, tai dėl viso pikto perklausiau dar kartą, ar nieko nesupainiojau, tai tikrai nieko nesupainiojau.

Jie patys manęs paklausė, ar noriu dalyvauti tokiame renginyje, tai aš žmogui ir atsakiau, kad gerbiant darbuotojus, paprastus žmones, kurie dirba šioje įmonėje, perduodu visiems linkėjimus ir atsisakau koncertuoti dėl to, kad nenoriu lipti į vieną sceną kartu su R. Karbauskiu.

O Lietuvos atsiprašau už tai, kad nepakomentavau „Žalgirio“ varžybų“, – Delfi komentavo Stano.

Delfi primena, kad prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose R. Karbauskiui pranešus, kad ir šiemet vyks „Naisių vasaros“ festivalis, į tai sureagavo atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano. Jis teigė gavęs ir kvietimą pasirodyti renginyje, tačiau atsisakė, tiesa, pabrėžė – tai neturi nieko bendra su jo muzikos klausančiais žmonėmis.

„Naisių festas bus! Tai Karbauskio žodis. Paskelbtas šiandien.

O kiek mes šūdo išgrėbėme praėjusiais metais sudainavę vilties ir tikėjimo sklidiną raudą:

Oi Karbauskis vėl pasiųs
Nevažiuosim į Naisius,
Net už pinigus baisius
Nevažiuosim į Naisius...

Aš iki šiol nepagaunu kampo. Kodėl žmonės taip įsižeidė? Aš ne apie tuos žmonės, kuriai šiaip ar taip ant visų loja. Apie tikrus.

Prie manęs prieidavo, ypač mažesniuose miesteliuose ir sakydavo:

– Žinai, Stano, palaikau tave, bet su Naisiais jūs prašovėte.

Arba:

– Va, matai, kaip publika tave myli ir tau ploja. O juk čia tie patys žmonės, kur buvo Naisiuose.

Akivaizdu, kad Naisiai po praeitų metų tapo daugiau nei muzikos festivaliu. Tai dviejų pasidalijusių Lietuvų apologetas. Kur viena tautos dalis jaučiasi skriaudžiama kitos. Ir tai yra tikras, nuoširdus jausmas, kurio negalima nuvertinti.

Praėjusiais metais Tapinui viešai pagaidinus žvaigždes, kurios sutiko dalyvauti festivalyje, tos „žvaigždės“ kaip mat tepė slides. Jau tada apie tai rašiau. Tai, kad iš festivalio pasiplovė didžioji dalis populiariausių atlikėjų yra apgailėtina. Iš pradžių juk visi sutiko žinodami, kad koncertuos pas Karbauskį. Po to Tapinas biškį pabarė ir uodegas pabrukusi kariauna spruko. Ir realiai vertinant situaciją šios žvaigždės apgavo klausytojus. Na tai yra faktas. Juk pradžioje sutiko visi dalyvauti Agrokoncerno renginyje, o vėliau apsimetė šlangomis.

Mūsų tada niekas ir nekvietė. Tai ko aš čia purkštauju.

Man vakar skambino iš Agrokoncerno. Kvietė pakoncertuoti kažkur. Aš kultūringai paaiškinau savo poziciją.

Naisių festivalis – tai Karbauskio asmeninis piarinis festas. O aš nepalaikau žmogaus, kuris daro daugybę mano pasaulio suvokimui priešingų dalykų.

Viskas! Tai nieko bendro neturi su tauta ir klausytojais. Nelįstų Karbauskis ten į sceną, koncertuočiau kad ir nemokamai.

Man nėra dviejų Lietuvų. Tiesiog nenori Stanikas su Karabasu draugauti“, – socialiniuose tinkluose rašė Stanislavas Stavickis-Stano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)