Delfi R. Petrauskytė pasakojo, kad daugiau nei prieš savaitę automobilį pastatė Klaipėdos centre esančioje raudonoje zonoje nežinodama, kad nemokamo stovėjimo laikas pasikeitė ir dabar reikia mokėti iki 20 val. Sulaukusi baudos moteris apie pokyčius nutarė įspėti savo socialinio tinklo sekėjus.

Būtent tada į atlikėją kreipėsi kelios moterys su paaiškinimu, kad Klaipėdoje jau ne vienerius metus galioja daugiavaikėms šeimoms skirta lengvata.

„Parašiusios moterys paminėjo, kad daugiavaikėms šeimoms yra galimybė gauti lengvatinį leidimą automobilį statyti visose zonose. Apie šią lengvatą girdėjau, kai laukiausi trečio vaiko. Vienas pažįstamas pajuokavo, kad dabar neva galėsiu statyti automobilį kur panorėjusi nemokamai. Tas pajuokavimas gimus trečiai dukrai labai greitai užsimiršo.

Ir iš tikrųjų reikia prisiminti, kad daugiavaikė šeima prasideda nuo žodžio „daug“, kas sudaro daug reikalų, daug rūpesčių. Todėl naršyti internete, po įvairius nutarimus, pakeitimus ne visada lengva, nes laiko neužtenka – jį sąžiningai leidi su vaikais“, – Delfi komentavo žinoma atlikėja.

Rima Petrauskytė-Paulauskienė

Vis dėlto atradusi laiko R. Petrauskytė nutarė imtis veiksmų – pradėjo ieškoti informacijos, užsuko į šalimais esančią „Klaipėdos keleivinio transporto“ įstaigą. Nors prašymą pateikė greitai ir netrukus galės naudotis suteikta lengvata, moteriai iki šiol neduoda ramybės vienintelis klausimas – kodėl apie šią lengvatą tiek mažai informacijos?

„Prieš nuvykdama į įstaigą atsidariau internetinį puslapį, bet jokios konkrečios informacijos neradau. Naršydama pamačiau tik prašymą, nurodymus, kaip užpildyti ir išsiųsti. Bet kaip apie lengvatą sužinoti? Pati nugirdau netyčia, o kitur, pavyzdžiui, Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos puslapyje, tokios lengvatos apie stovėjimą iš viso neradau. Tačiau aš džiaugiuosi tokiu Klaipėdos miesto valdžios sprendimu. Tai tikrai didelė ir reali pagalba daugiavaikėms šeimoms – vos metams šis leidimas kainuoja 50 eurų“, – pasakojo R. Petrauskytė.

Dėl šios situacijos Delfi nusprendė kreiptis į viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ Teisės ir administravimo departamento vadovą Julių Pauliką. Jis patikino, kad visos lengvatos nustatomos Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimu, o tam įvykus stengiamasi greitai apšviesti visuomenę.

„Tie sprendimai pakankamai plačiai aptariami priėmimo metu. O apie vykdomus pasikeitimus, rinkliavas, besiplečiantį socialinių grupių ratą pranešama žiniasklaidos priemonėms. Visos lengvatos, tarybos teisės aktai yra vieši.

Mes apie juos skelbiame savo puslapyje, o atskirais atvejais, jei matome, kad informacija visuomenei aktualesnė arba jautresnė, viešiname socialiniuose tinkluose. Aišku, nėra taip, kad išimame kažkurią dalį ir kryptingai sakome, kad padarėme vienaip ar kitaip. Dažniausiai viešinamas visas priimtas teisės aktas“, – komentavo viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ atstovas.

J. Paulikas pabrėžė, kad daugiavaikių šeimų lengvata galioja jau ne vienerius metus ir yra šeimos, kurios sėkmingai ja naudojasi nuo pat pirmos įsigaliojimo dienos. O nežinančioms, kaip ją įsigyti, siūlo užsukti į įstaigos puslapį arba prašymą pateikti gyvai atvykus į klientų aptarnavimo centrą.

„Svarbu atskirti duomenis apie vaikų amžių, pateikti papildomą informaciją ir pateikus laukti sprendimo, ar yra pagrindas išduoti tokią lengvatą“, – kalbėjo J. Paulikas ir pridūrė, kad nenorintys šio sprendimo gali naudotis viešuoju transportu arba rinktis darnius judėjimo būdus.

„Visada džiaugiamės, kad tiek šeimos, tiek pavieniai asmenys renkasi kitas transporto rūšis ir ne nuosavą transportą“, – Delfi komentavo viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ atstovas J. Paulikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją