Jurga ir Nerijus kartu jau keliavo po Šiaurės Skandinaviją ir po Airiją, bet, kaip tikino pašnekovė, pramogaudavo tik ji – mylimasis tuo metu dirbo.

„Egiptą poilsinei kelionei išsirinkome labai linksmai – iš pradžių buvau šiai krypčiai pasakiusi kategorišką „ne“. Esu čia buvusi penkis kartus ir man visiškai nepatiko dėl žmonių mentaliteto. Juokaudavau, kad piramides statė tikrai ne žmonės, nes tame regione protingiausi yra kupranugariai, – šypsojosi Jurga. – Paskutinį kartą Egipte buvau maždaug prieš 15 metų, o per tą laiką daug kas pasikeitė. Be to, Nerijus labai mėgsta nardyti, tad buvo iš karto nuspręsta, kad turime važiuoti į Šarm el Šeichą.“

Būtent šiame Raudonosios jūros kurorte 2022-ųjų lapkričio pradžioje įvyko Jungtinių Tautų klimato tautos konferencija, kur susirinko aukščiausi pasaulio vadovai. Vietos gidai J. Anusauskienei ir jos mylimajam pasakojo, kad mieste šia proga buvo įgyvendinti neįtikėtini pokyčiai ir Šarm el Šeichas atsinaujino ir kone neatpažįstamai pasikeitė.

„Taip pat derinomės prie Nerijaus darbo grafiko ir laisvo laiko. Egiptas buvo kone vienintelė šalis, atitikusi klimato lūkesčius ir esanti toje pačioje laiko zonoje. Jei būtume pasirinkę kokią nors tolimą šalį – būtume tik nukentėję, nes aš gana sunkiai išgyvenu laiko juostų skirtumą, minimum tris dienas galima nurašyti aklimatizacijai. O po šios kelionės esu nusiteikusi pozityviai ir Egiptui nebesakau „ne“, – juokėsi pašnekovė.


Tiesa, Šarm el Šeiche Jurgai ir Nerijui teko patirti ir šiek tiek neigiamų emocijų – pasak moters, tiek viešbutyje, tiek pačiame mieste teko sutikti nemažai rusų.

„Mane negatyviai veikė jų gausa, elgesys ir tai, kad egiptiečiai labai stipriai rusams pataikauja. Čia pilna parduotuvių su rusiškomis iškabomis, kad tik jiems įtikti, – kalbėjo J. Anusauskienė. – Tiesa, konfliktų išvengėme, nes laikėmės pozicijos, kad norime gero ir kokybiško poilsio. Tad tiesiog nėjome į jokį kontaktą.“


Nei Egipto piramidžių, nei kitų turistų pamėgtų vietų pora neaplankė – juos abiems teko pamatyti ankstesnėse kelionėse į šią šalį.

„Mes su Nerijumi sakome, kad esame „svaigalai“, tai mums sunku išbūti ramiai. Pasirinkome netolimas keliones – jodinėjome kupranugariais, važinėjome keturračiais, nardėme. Buvo tikrai smagu. O šiaip didelį dėmesį skyriau viešbučio pasirinkimui. Turiu tikrai didelę kelionių patirtį, tad žinau, kaip tai daryti. Ir šįkart padaryti puikų pasirinkimą – netoliese viešbučio buvo nardymui skirtos vietos, o mums tai buvo labai svarbu“, – pasakojo žinoma fotomenininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)