2022 m. spalį Vilniaus miesto apylinkės teismas E. Dragūną buvo pripažinęs kaltu dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, jam skirta 5 tūkst. eurų bauda. Teismo sprendimu dviem pareigūnams priteista po 500 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Taip pat Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ieškinį dėl patirtų bylinėjimosi išlaidų, kurių suma viršija 2 tūkst. eurų, šią sumą priteisiant iš E. Dragūno.

Šį pirmos instancijos teismo sprendimą apskundęs E. Dragūnas prašė Vilniaus apygardos teismo jį išteisinti, atmesti jam priteistus ieškinius. Vilniaus apygardos teismas jo skundą tenkino iš dalies.

Apeliacinės instancijos teismas pažymėjo, kad pirmos instancijos teismas teisingai įvertino kaltinamojo veiksmus. Teismas paliko galioti E. Dragūnui už pasipriešinimą pareigūnams skirtą 5 tūkst. eurų baudą.

„Įvertinus veiksmų, duomenų visumą, padaryta išvada, kad E. Dragūno veiksmai buvo pavojingi ir tyčiniai, vertinami kaip pasipriešinimas policijos pareigūnams“, – teigė bylą išnagrinėjusios Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegijos narys Arūnas Bartkus.

Vis dėlto, apeliacine tvarka bylą išnagrinėjęs teismas pažymėjo keičiantis pirmos instancijos teismo sprendimą dėl E. Dragūnui priteistų ieškinių – teismas atmetė jam iš pareigūnų priteistus du ieškinius po 500 eurų dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Kaip teigė teisėjas A. Bartkus, tokį sprendimą Vilniaus apygardos teismas priėmė, atsižvelgdamas į tai, kad nuo E. Dragūno nukentėję pareigūnai jau yra gavę kompensacijas iš savo darbovietės, tai yra iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK).

Vilniaus apygardos teismas paliko nepakeistą pirmos instancijos teismo sprendimą priteisti iš E. Dragūno Vilniaus AVPK naudai daugiau negu 2 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

E. Dragūnas buvo kaltinamas ir dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, tačiau dėl šios veikos pirmos instancijos teismas jį išteisino.

Bylos duomenimis, 2020 m. rugpjūtį Vilniuje policijos pareigūnams Livijui Saukevičiui ir Vitalijui Vaitkevičiui sustabdžius E. Dragūno vairuojamą automobilį „Bentley“, įtariant, kad vairuotojas galėjo vairuodamas naudotis telefonu, E. Dragūnas pasipriešino pareigūnams. Mėginant sulaikyti E. Dragūną, pareigūnai panaudojo fizinę jėgą, ašarines dujas, antrankius, kadangi, kaip buvo fiksuota vaizdo įrašuose, atlikėjas spardėsi, muistėsi ir kitaip priešinosi pareigūnams.

Patikrinus E. Dragūno blaivumą, paaiškėjo, kad jis nuo alkoholio nebuvo apsvaigęs, tačiau pareigūnai jį nuvežė Priklausomybių ligų centrą, siekiant išsiaiškinti, ar asmuo nėra apsvaigęs nuo kitų medžiagų.

Anot teisėsaugos, E. Dragūnas, besipriešindamas pareigūnams, esą juos sužalojo. Bylos duomenimis, pareigūnas L. Saukevičius po E. Dragūno spyrio patyrė rankos traumą, o V. Vaitkevičius po atlikėjo spyrio esą kurį laiką negalėjo sportuoti.

E. Dragūnui po minėto įvykio skirta 60 eurų bauda už naudojimąsi telefonu vairuojant.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)